Skābo ķiršu kompots ziemas krājumiem
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400-600 g
400-600 g cukurs
cukurs
1 l
1 l ūdens
ūdens
 
skābie ķirši
skābie ķirši
  • Kompoti un sulas ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Bļoda ar svaigiem ķiršiem ir viens no īstajiem vasaras krāšņumiem. Bet tu noteikti vēlēsies izmantot mirkli un saglabāt šo garšu, lai to baudītu, kad ķiršu sezona būs beigusies. Un kāds ir labākais veids, kā turpināt svinēt ķiršu laiku, ja ne ar vienkāršu kompotu? Ziemā no kompota mūsmājās vāra ķīseli, lai baudītu kopā ar vecmāmiņas gardi pagatavoto rīsu krēmu. Turklāt – kompots lieliski sader arī ar saldējumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ogas noskalo un nosusina. Izņem no ķiršiem kauliņus, jo tad tie ir ērtāki lietošanai un vairāk var sapildīt burkās (bet var lietot ar kauliņiem, jo citiem "spļaudīšanās" absolūti netraucē!). Kauliņus var ērti izņemt ar matadatu vai papīra saspraudēm.

    Ogas pilda sterilās burciņās, līdz tās pilnas līdz augšai.

    Pagatavo sīrupu – savāra ūdeni ar cukuru, līdz cukurs ir izkusis.

    Karstu (bet ne verdošu!) sīrupu lej burkās pāri ķiršiem.

    Liek burkas pasterizēties 85–90 grādos. Puslitra burku – 15 minūtes, savukārt litra burku – 20 minūtes.

    Pēc pasterizēšanas burkas izceļ no katla un rūpīgi noslēdz ar metāla vāciņu. Tad apgriež ar vāciņu uz leju un ļauj pastāvēt kādu laiciņu. Ja ir gribēšana – var arī sasegt, lai lēnām atdziest. Galvenais uzmanīties, lai nebūtu caurvējš, lai burciņas nesasprāgtu!

    Lai izdodas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form