Sastāvdaļas
Sagatavošana
Divas paciņas mīksta margarīna saputo ar 3 olām, pievienojot 1TK sāls un 1TK soda.
Pievieno 1 kg miltus un samīca pacietu mīklu.
To izmaļ caur gaļas mašīnu,“desiņas" ik pēc pārdesmit centimetriem tās notraucot.
Drupatas liek plānā kārtā uz plāts un cep zeltaini līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī zeltaini brūnas.
Gatavo krēmu: 2 olas saputo ar 2 glāzēm cukura, pieliek 1 ĒK miltu, vaniļu un 1 glāzi piena. Maisot karsē, kamēr krēms sāk biezēt, padzisušam pievieno 300 g sviesta. Pievieno 1 ĒK konjaka.
Krēmu sajauc ar drupatām, maziem marmelādes gabaliņiem, kapātiem riekstiem, sarīvētiem āboliem. Ievilkušos masu kārto piramīdā, pārkaisa ar riekstiem un rīvētu šokolādi.
* deviņdesmitajos gados, šķiet, "Lauku avīzē", tika publicēta šī recepte.
Iesūtīja: darzniece