Foto: Shutterstock
"Skudru pūznis" ir leģendāra kūka no deviņdesmitajiem gadiem - neaizmirstama pagātnes garša.
60Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
2 gab.paciņas mīksta margarīna (PSRS laika paciņas)3 gab.olas1 TKsāls1 TKsoda1 kgmilti KRĒMS:2 gab.olas2 glāzescukurs1 ĒKmilti vaniļas cukurs1 glāzepiens300 gsviests1 ĒKkonjaks PIEDEVAS: marmelāde rieksti āboli rīvēta šokolāde

Sagatavošana

1

Divas paciņas mīksta margarīna saputo ar 3 olām, pievienojot 1TK sāls un 1TK soda.

2

Pievieno 1 kg miltus un samīca pacietu mīklu.

3

To izmaļ caur gaļas mašīnu,“desiņas" ik pēc pārdesmit centimetriem tās notraucot.

4

Drupatas liek plānā kārtā uz plāts un cep zeltaini līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī zeltaini brūnas.

5

Gatavo krēmu: 2 olas saputo ar 2 glāzēm cukura, pieliek 1 ĒK miltu, vaniļu un 1 glāzi piena. Maisot karsē, kamēr krēms sāk biezēt, padzisušam pievieno 300 g sviesta. Pievieno 1 ĒK konjaka.

6

Krēmu sajauc ar drupatām, maziem marmelādes gabaliņiem, kapātiem riekstiem, sarīvētiem āboliem. Ievilkušos masu kārto piramīdā, pārkaisa ar riekstiem un rīvētu šokolādi.

* deviņdesmitajos gados, šķiet, "Lauku avīzē", tika publicēta šī recepte.

Iesūtīja: darzniece

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!