Skumbrija ar jaunajām bietēm un grilētiem nektarīniem
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g bietes
bietes
400 g
400 g nektarīni
nektarīni
100 g
100 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
10 g
10 g timiāns
timiāns
5 g
5 g rozmarīns
rozmarīns
5 g
5 g raudene
raudene
80 g
80 g šķidrs medus
šķidrs medus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
skumbrija
skumbrija
  • Dārzeņu salāti
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Šie ir salāti, kas ir kā radīti vasarīgiem ģimenes pārgājieniem un piknikiem lielākās un mazākās kompānijās. Lai gan salāti ir ātri pagatavojami, to garšu nebūs iespējams aizmirst vēl ilgi. Vasarīgā garšu buķete izcili iederēsies kopā ar skumbriju vai jebkuru citu zivi - kā svaigu, tā konservētu vai kūpinātu. Recepti iesaka "Barbora.lv" garšas eksperts, šefpavārs Dzintars Kristovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms grilēšanas bietes nomazgā un ietin folijā. Turpat liek timiānu, rozmarīnu, nedaudz sāli un apslaka ar olīveļļu. Cieši satin un cep 150 grādos 45 minūtes.

    Izņem no krāsns atdzesē, noberž bietēm mizu, sagriež četrās daļās un iepako līdzņemšanai.

    Pārgriež nektarīnus uz pusēm un izņem kauliņus.

    Apgrauzdē lazdu riekstus 150 grādos 20 minūtes. Kad tie gatavi, atdzesē, nobrucina miziņu un nedaudz sasmalcina.

    Visu iepako līdzņemšanai un dodas uz grila vietu.

    Sakarsē grilu un apgrilē tajā bietes un nektarīnus, līdz tie kļūst karamelizēti. Kārto pasniegšanai paredzētajos traukos.

    Grilētajiem dārzeņiem un augļiem uzlej nedaudz olīveļļu, uzkaisa raudeni un apslaka ar medu. Pēc garšas pievieno sāli, taču jāatceras, ka par sāli šeit faktiski rūpējas skumbrija.

    Ja skumbrija ir svaiga, grilē to līdz gatava - veselu vai sagrieztu filejās.

    Ja skumbrija ir konservēta, mazsālīta vai kūpināta, to grilēt nav nepieciešams – zivi saplūkā, sagriež un liek uz pārējām sastāvdaļām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form