Smilšu mīklas cepumi ar pekanriekstiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
125 g
125 g pūdercukurs
pūdercukurs
250 g
250 g milti
milti
125 g
125 g kukurūzas milti
kukurūzas milti
100 g
100 g pekanrieksti (sasmalcināti)
pekanrieksti (sasmalcināti)
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Mātes dienas ēdieni
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi un saldi cepumiņi ar pekanriekstiem. Cepumi būs patīkami kraukšķīgi, kā arī kusīs mutē, pateicoties smilšu mīklai un pūdercukuram.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā sakuļ sviestu un pūdercukuru, līdz masa ir gaisīga. Sviestā pēc tam iecilā miltus un kukurūzas miltus, kā arī pekanriekstus. Ja mīkla ir ļoti mīksta, to atdzesē ledusskapī.

    Cepumu mīklu izrullē uz virsmas (5-7 milimetrus biezu), kas apkaisīta ar miltiem. Pēc tam ar nazi sagriež kārotās cepuma formas – pirkstiņa garuma cepumus, kvadrātiņus vai rombiņus.

    Izgrieztos cepumus izkārto uz cepamajām pannām, kas izklātas ar cepamo papīru. Pēc tam cepumu mīklu sadursta ar dakšiņu. Tad uzsijā cepumiem virsū pūdercukuru un noliek cepumus atdzist 20-30 minūtes.

    Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni. Liek cepumus cepties uz 15 minūtēm, līdz tie kļuvuši bāli zeltaini. Gatavos cepumus izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form