Smilšu mīklas sirsniņcepumi ar dzērvenēm
Foto: Vida Press
2.7143 7
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Mutē kūstoši sirsniņcepumi ar spirdzinošiem dzērveņu gabaliņiem, kuri noslēpušies aiz cukurotās garoziņas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko plāti ar nelielu daudzumu sviesta.

Bļodiņā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru un vaniļas esenci, līdz masa ir gaisīga.

Atsevišķi samaisa visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno tās sviestam un kārtīgi iemaisa. Pievieno sasmalcinātas dzērvenes un iemaisa tās mīklā.

Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vienu stundu.

Izņem mīklu no ledusskapja, liek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un izrullē aptuveni 4 milimetru biezumā. Izspiež no mīklas sirsniņu formas cepumus un liek uz plāts.

Liek krāsnī uz 15-20 minūtēm. Cepumiem nav jābūt zeltainiem - tie būs gaiši.

Pārkaisa cepumus ar cukuru, atdzesē un pasniedz.

Comment Form