Smiltsērkšķu un balzāma želejkūka ar auzu pārslu cepumu pamatni un skābā krējuma konfekti
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei:
100 g
100 g auzu pārslu cepumi 'Selga'
auzu pārslu cepumi 'Selga'
50 ml
50 ml smiltsērkšķu sula
smiltsērkšķu sula
20 ml
20 ml apelsīnu sula
apelsīnu sula
20 ml
20 ml medus
medus
Želejai:
30 ml
30 ml Rīgas melnais balzāms
Rīgas melnais balzāms
50 ml
50 ml upeņu sula
upeņu sula
30 ml
30 ml cukurs
cukurs
2
2 želatīna plāksnes
želatīna plāksnes
1
1 krustnagliņa
krustnagliņa
Konfektei:
28 g
28 g sviests
sviests
45 g
45 g skābs krējums
skābs krējums
 
sāls
sāls
42 g
42 g medus
medus
73 g
73 g cukurs
cukurs
84 g
84 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
50 g
50 g kefīrs
kefīrs
30 g
30 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
1 naža gals
1 naža gals vanilīns
vanilīns
Marinēti āboli dzērveņu sīrupā
1
1 ābols
ābols
50 ml
50 ml dzērveņu sīrups
dzērveņu sīrups
Burkānu čipsiem:
100 g
100 g burkāni
burkāni
30 g
30 g cukurs
cukurs
  • Citi saldēdieni
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Želejas
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Slavenību receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Atsvaidzinoši un saldi vienlaicīgi - restorāna "Kaļķu vārti" šefpavāra Raimonda Zommera recepte auzu pārslu cepumu un smiltsērkšķu želejas kūkai ar skābā krējuma konfekti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smiltsērkšķu sulu kopā ar apelsīnu sulu uzvāra, nedaudz atdzesē. Pievieno medu un izmaisa, lai tas izkūst.

    Auzu pārslu cepumus sablendē viendabīgā masā, pievieno uzvārīto sulu un ļauj masai sasūkties.

    Želejas pagatavošanai traukā lej balzamu un upeņu sulu, pievieno cukuru un uzvāra. Tad pievieno uzbriedinātas želatīna plāksnes, izkāš un lej formā. Liek vēsā vietā, lai atdziest un izveidojas želeja.

    Konfektes pagatavošanai katlā liek visas sastāvdaļas, izņemot kefīru un šokolādi. Visu uzvāra līdz 116°C, pievieno izkausētu šokolādi un kefīru. Lej formā un atdzesē. Veido konfektes formu un apviļā kokosriekstu skaidiņās.

    Dekorēšanai: ābolus nomizo, sagriež stienīšos un liek uzkarsētā dzērveņu sīrupā. Lai pagatavotu burkānu čipsus, dārzeņiem veic pirmapstrādi, izvāra un sarīvē. Pievieno cukuru un sablendē viendabīgā masā. Klāj uz silikona virsmas un žāvē 60°C temperatūrā apmēram 45 minūtes vai kamēr sakaltis.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form