Filadelfijas siera kūka
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g Filadelfijas siers (istabas temp.)
Filadelfijas siers (istabas temp.)
220 g
220 g cukurs
cukurs
60 g
60 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
200 ml
200 ml saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
6
6 olas
olas
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
50 g
50 g milti
milti
20 g
20 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Krēmam:
140 g
140 g Filadelfijas siers (istabas temp.)
Filadelfijas siers (istabas temp.)
200 ml
200 ml saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
1 ĒK
1 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
4 ĒK
4 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
Rotāšanai:
 
vīģes
vīģes
 
karamele vai sīrups
karamele vai sīrups
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Skaisti balta, kārdinoša un patīkami salda Filadelfijas siera kūka ar burvīgām vīģu daiviņām virspusē. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Olga Elste, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu. Sagatavo 22 cm diametra formu: ieklāj tās dibenā cepampapīru, kā arī izklāj ar cepampapīru formas malas. Izvēlies formu ar augstām malām, jo siera kūka cepoties vēl pacelsies.

    Traukā sajauc krēmsieru ar sviestu, vaniļas cukuru un 120 gramus cukura, un puto sastāvdaļas ar mikseri. To dara tik ilgi, lai izveidotos viendabīgs krēms.

    Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Dzeltenumus liek atsevišķā bļodā un saputo, lai tie kļūtu gaišāki un palielinātos apjomā.

    Pievieno tos siera masai un turpini putot. Pēc dzeltenumiem pievieno saldo krējumu un citronu sulu. Uzmanīgi ar silikona lāpstiņu vai karoti iecilā siera masā izsijātus miltus un kukurūzas cieti.

    Citā bļodā saputo olu baltumus. Kad tie kļūst gaisīgi un sāk veidoties putas, lēnām pieber atlikušos 100 gramus cukura.

    Kad olu baltumi kļūst stingi un spīdīgi, tie ir gatavi. Trīs piegājienos pievieno baltumus siera masai, uzmanīgi iecilājot.

    Pārlej siera masu formā un liek krāsnī. Pēc 10 minūtēm samazini temperatūru līdz 100 grādiem un cep vēl 90 minūtes. Tad izslēdz krāsni, paver durtiņas un atstāj, lai kūka atdziest. Pēc tam liek kūku ledusskapī vismaz uz pāris stundām, lai sastingst.

    Lai pagatavotu krēmu, sajauc krēmsieru ar pūdercukuru. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu ar brūno cukuru. Putošanu pārtrauc brīdi pirms putukrējums ir gatavs, jo tas vēl būs jāsajauc ar krēmsieru, tad konsistence būs pareiza.

    2-3 piegājienos sajauc putukrējumu ar krēmsieru – krēms ir gatavs. Apsmērē kūku ar krēmu un dekorē to ar sagrieztām vīģēm, karameli vai tumšo cukura sīrupu.

    Labu apetīti!

    Recepti iesūtīja: Olga Elste

    Tags

    Siera kūkas Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Kristību ēdienkarte Romantiskas vakariņas Ziemassvētku receptes Brūnais cukurs Citronu sula Cukura sīrups Cukurs Filadelfijas siers Kukurūzas ciete Milti Olas Pūdercukurs Saldais krējums Sviests Vaniļas cukurs Vīģes Cepeškrāsns Glazūras, pildījumi un kūku krēmi Tortes un kūkas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form