Foto: Privātais arhīvs
Ļoti gards našķis, ko ar prieku baudīs ne tikai mazuļi, bet arī pieaugušie. Atvēsini to ledusskapī, un tas piešķirs kārumam īpašu garšu. Šokolādes saldums niansēti spēlējas ar sālīto zemesriekstu sāļumu. Bet pievienotais riekstu sviests piešķir īpašu punktiņu uz "i". Recepti iesaka "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
75Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
180 gbiezpiens2 ĒKriekstu sviests1 ĒKmedus3 TKstēvija70 gtumšā šokolāde sālīti zemesrieksti

Sagatavošana

1

Mazā bļodiņā sajauc riekstu sviestu ar medu.

2

Otrā trauciņā samīci biezpienu ar saldinātāju.

3

Biezpiena masu sadali divās daļās un ar mitrām rokām izveido plācenīti.

4

Vidu mazliet iespied un ieliec ēdamkaroti riekstu sviesta masas.

5

Rūpīgi salipini augšu ar maliņām.

6

Izveidotos plācenīšus liec uz gludas virsmas, piemēram, silikona virtuves dēlīša.

7

Liec ledusskapī, kamēr sagatavo šokolādes glazūru.

8

Izkausē šokolādi un pievieno sasmalcinātus riekstu gabaliņus.

9

Biezpiena plācenīšus apsmērē ar glazūru un liec ledusskapī, lai tā sacietē.

10

Pēc brīža izņem un apsmērē ar glazūru batoniņa apakšu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!