Šokolādes brūnītis jeb braunijs
Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
3.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Ja ir vēlme panašķoties ar ko ļoti gardu un vienkārši pagatavojamu, šī būs īstā recepte, jo kas gan var būt vienkāršāk kā uztapināt brauniju? Receptē izmantotos kokosa un kakao sviestus vari aizstāt ar 150 gramiem saldkrējuma sviesta." – atklāj kulinārijas portāla "Gards, ka nenoēsties!" autore.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

Bļodā liek sviestu, izkausē, karstam pievieno sadrupinātu šokolādi, kārtīgi izmaisa, līdz šokolāde izkususi.

Citā bļodā samaisa cukuru ar miltiem un kakao. Pievieno olas, kārtīgi iemaisa. Pievieno bļodas saturam kausēto sviestu ar šokolādi, kārtīgi samaisa.

Cepamajā formā ievietojam pergamenta papīru un ieliekam šokolādes masu.

Cep aptuveni 25 minūtes režīmā "augša-apakša", karsto gaisu ieslēdzot tikai pēdējās piecās cepšanas minūtēs.

Labi izceptam brūnītim būtu jābūt mitram iekšpusē ar kraukšķīgu garoziņu. Cepšanas laiks ir atkarīgs no katras krāsns īpatnībām. Ir krāsnis, kas ļoti sausina, tad cepšanas laiks būs īsāks. Ja cepsi brūnīti gāzes plītī, ņem vērā, ka gāze vienmēr cepienu sausina vairāk.

Izcepto brūnīti atdzesē un tad sagriez kvadrātiņos.

Gards, ka nenoēsties!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form