Šokolādes īrisa konfektes
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
220 ml
220 ml saldais krējums
saldais krējums
120 g
120 g tumšā šokolāde (70%)
tumšā šokolāde (70%)
270 g
270 g cukurs
cukurs
120 g
120 g tumšais cukura sīrups
tumšais cukura sīrups
30 g
30 g sviests
sviests
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
eļļa vai sviests formas ieziešanai
eļļa vai sviests formas ieziešanai
pēc garšas
pēc garšas rieksti
rieksti
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ēdieni bērniem
  • Šokolāde un konfektes
  • Pasaules Virtuve
  • Šokolādes īrisa konfekšu recepti piedāvā saldumu zīmols "Laima" sadarbībā ar kulinārijas blogu "Našķoties".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā lej saldo krējumu un uzsilda līdz temperatūrai “gandrīz burbuļo”. Ar karsto saldo krējumu pārlej gabaliņos salauztu šokolādi. Visu uz kādu minūti atstāj sasilt, tad ar karoti samaisa, līdz izveidojas viendabīga šokolādes masa.

    Citā katliņā ber cukuru un lej cukura sīrupu (to var atrast teju jebkura lielveikala plauktos līdzās cukuram), tos abus lēnām karsē uz vidēji zemas uguns. Šajā stadijā katliņa saturu nedrīkst maisīt. Jā, cukuru un sīrupu vienkārši ber/lej katliņā un nesamaisa.* Varētu likties, ka cukurs piedegs, bet nebūt nē! Sīrups lēnām sajauksies ar cukuru, un viss izkusīs. Ja patiešām cukurs kādu iemeslu dēļ negrib sajaukties ar sīrupu, tad katliņu var nedaudz pagāzelēt, turot aiz rokturiem.

    Uz nelielas uguns karsē katliņa saturu, līdz tas sasniedzis 155℃ temperatūru (tas varētu būt pēc kādām 20-30 minūtēm).

    Kad nepieciešamā temperatūra sasniegta, katliņu noņem no karstuma avota, un tajā iemaisa iepriekš pagatavoto šokolādes masu, tad katliņu atkal pārvieto uz plīts un karsē vēl kādu brītiņu, līdz karamele sakarst līdz 127℃.

    Šajā brīdī visas temperatūru burvestības beidzas – katliņu noņem no plīts, tajā iemaisa sviestu un sāli – karamele ir gatava.

    Karsto karameli lej apmēram 17x17 cm izmēra kastītē, kas izklāta ar cepampapīru vai alumīnija foliju un viegli ieeļļota vai ieziesta ar sviestu. Kamēr masa vēl ir karsta, to var apbērt ar sāls pārslām vai sasmalcinātiem riekstiem. Pēcāk to atstāj uz pāris stundām atdzist.

    Gatavu karameli liek uz dēlīša un sagriež gabaliņos. Tā kā konfektes būs lipīgas, tad iesakām tās uzreiz satīt nelielos cepampapīra taisnstūrīšos.

    Lai labi garšo!

    *Vismazākā maisīšanas kustība radīs karamelei kaitīgus un neatgriezeniskus cukura kristālus, un viss būs jāsāk no sākuma.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form