Foto: Shutterstock
Mundrai dienai - šokolādes krēms.

Es to visu reizinu ar 10..sanāk mums vienai riktīgais reizei.....

80Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
50 gsaldais krējums20 gpiens0.25 gab.ola20 gcukurs5 gkafija2 gželatīns vaniļa

Sagatavošana

1

Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu un sabiezina, turot karstā ūdenī.

2

Maltu dabīgo kafiju liek verdošā ūdenī (1:3), uzvāra, ļauj 5 min. ievilkties, tad izkāš un izvilkumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu.

3

Olu un piena maisījumam pievieno kafijas ekstraktu ar želatīnu un atstāj apm. 30-45 min., lai atdziest un nedaudz sabiezē.

4

Krējumu saputo, pievieno olu, piena un kafijas maisījumu, lej traukā, atdzesē.

P.s...putukrējumu jāsāk putot tad, kad olu-piena-kafijas maisījums ir palicis maķenīt ķīselīgs un atdzisis. Šitas moments ir ļoti svarīgs. Ja izdosies pirmajā reizē laicīgi notrāpīt putukrējuma pievienošanu, tad tev ir talants. Ja pievienosi par ātru - sastāvdaļas noslāņosies, ja par vēlu - būs graudains. Garša nemainīsies..apēdīs visi gardu muti.

Uzmanies - netaisi to uz vakaru - tur tomēr ir kafija!

Iesūtīja: Trīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!