Es to visu reizinu ar 10..sanāk mums vienai riktīgais reizei.....
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu un sabiezina, turot karstā ūdenī.
Maltu dabīgo kafiju liek verdošā ūdenī (1:3), uzvāra, ļauj 5 min. ievilkties, tad izkāš un izvilkumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu.
Olu un piena maisījumam pievieno kafijas ekstraktu ar želatīnu un atstāj apm. 30-45 min., lai atdziest un nedaudz sabiezē.
Krējumu saputo, pievieno olu, piena un kafijas maisījumu, lej traukā, atdzesē.
P.s...putukrējumu jāsāk putot tad, kad olu-piena-kafijas maisījums ir palicis maķenīt ķīselīgs un atdzisis. Šitas moments ir ļoti svarīgs. Ja izdosies pirmajā reizē laicīgi notrāpīt putukrējuma pievienošanu, tad tev ir talants. Ja pievienosi par ātru - sastāvdaļas noslāņosies, ja par vēlu - būs graudains. Garša nemainīsies..apēdīs visi gardu muti.
Uzmanies - netaisi to uz vakaru - tur tomēr ir kafija!
Iesūtīja: Trīne