Šokolādes kūka ar krēmsieru un mandarīnu filejām
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
ŠOKOLĀDES BISKVĪTAM
200 g
200 g Tumšā šokolāde
Tumšā šokolāde
3 gab.
3 gab. Olas
Olas
5 ĒK
5 ĒK Milti
Milti
150 g
150 g Sviests
Sviests
100 g
100 g Cukurs
Cukurs
200 g
200 g Krējums (20%)
Krējums (20%)
KŪKAS KRĒMAM
400 g
400 g Krēmsiers
Krēmsiers
2 ĒK
2 ĒK Pūdercukurs
Pūdercukurs
200 g
200 g Krējums (20%)
Krējums (20%)
1/2 gab.
1/2 gab. Citronu sula
Citronu sula
2 gab.
2 gab. Mandarīni (sula)
Mandarīni (sula)
KŪKAS DEKORĒŠANAI
pēc garšas
pēc garšas Mandarīni
Mandarīni
pēc garšas
pēc garšas Granātāboli
Granātāboli
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad mandarīnu ēšana svētku laikā ir jau līdz brošai, laiks tos iemānīt vēderā citādākā veidā, piemēram, ar gardām kūkām, saldajiem ēdieniem un pat dzērieniem. Šī kūka lieliski iederēsies mierpilnajā adventes laikā, lai pacienātu pie karstā dzēriena krūzes sev mīļos cilvēkus ar kādu gabaliņu kārdinošas šokolādes kūkas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Salauž gabaliņos tumšo šokolādi, liek katliņā kopā ar sviestu un kausē uz nelielas liesmas. Ja ir bažas šādi kausēt šokolādi, tad to droši var darī arī ūdens peldē. Izkausēto masu liek malā, lai tā nedaudz atdziest.

    Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru.

    Kad šokolāde nedaudz padzisusi, tai pievieno skābo krējumu un iemaisa. Pievieno iepriekš saputotajai olu masai un visu samaisa.

    Masai pievieno caur sietu izsijātus miltus un visu ar mikseri saputo.

    Šokolādes masu lej cepešformā un cep iekriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 līdz 170 grādu temperatūrā vismaz 35 minūtes. Pēc tam izcepto šokolādes biskvītu atdzesē. Nesatraucies, ja biskvīts liksies mīksts un ne tik biezs – tas vēlāk kļūs stingrāks.

    Gatavo kūkas krēmu – krēmsieru un krējumu samaisa ar pūdercukuru. Pievieno izspiestu citrona un mandarīnu sulu.

    Gatavo mandarīnu filejas – nomizo mandarīnus, tad izloba tos daiviņās un ar naža palīdzību atbrīvo mandarīnu daiviņas no plānajām miziņām un sēkliņām. Mandarīnu filejas prasīs nedaudz pacietības, bet, ja nav vēlmes knibināties ap daiviņām, tad vienmēr var iet vieglāko ceļu – kūku izrotāt ar nelobītām daiviņām, taču šādi izskatīsies košāks noformējums.

    Atdzisušajam šokolādes biskvītam virsū smērē krēmsiera krēmu, bet pēc tam to izrotā ar mandarīnu filejām un granātābola sēkliņām.

    Lai labi garšo!

    Šokolādes kūka ar krēmsieru un mandarīnu filejām
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form