Šokolādes un piparmētru krēma kūka 'After Eight'
Foto: Shutterstock
1.8000 5
12 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g šokolāde After-Eight
šokolāde After-Eight
800 g
800 g saldais krējums
saldais krējums
2 gab.
2 gab. paciņas vaniļas cukurs
paciņas vaniļas cukurs
3 gab.
3 gab. paciņas Sahnesteif putukrējuma stindzinātāja
paciņas Sahnesteif putukrējuma stindzinātāja
Biskvīts:
5 gab.
5 gab. olas
olas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
150 g
150 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. paciņa vaniļas cukurs
paciņa vaniļas cukurs
200 g
200 g milti
milti
0.5 gab.
0.5 gab. paciņa cepamais pulveris
paciņa cepamais pulveris
1.3 ĒK
1.3 ĒK kakao
kakao
Dekoram:
100 g
100 g saldais krējums
saldais krējums
600 g
600 g šokolāde After-Eight
šokolāde After-Eight
 
melisa
melisa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "After Eight" - īpašā šokolādes un piparmētru krēma kūka saldummīļiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šokolādi un saldo krējumu liek katliņā un uz vidēja uguns nepārtraukti maisa līdz izkūst. Masu uzvāra un noņem no uguns. Ielej dziļā traukā, nosedz, atdzesē un liek uz nakti ledusskapī.

    Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un 5 ĒK auksta ūdens. Masu sakuļ ar mikseri stingrās putās un iekuļ cukuru un vanilīnu. Olu baltumos pa vienam iekuļ olu dzeltenumus. Miltus samaisa ar kakao, iesijā olu masā un ļoti uzmanīgi ar karoti iecilā.

    Tortes veidni (26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru, kuru ieziež ar sviestu un izsijā ar miltiem. Mīklu lej veidnē, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175*C 30-35 minūtes. Biskvītu atdzesē un izņem no veidnes.

    Šokolādes masu izņem no ledusskapja un sakuļ ar mikseri. Pakāpeniski iekuļ vanilīna cukuru un putukrējuma stindzinātāju.

    Biskvītu sagriež 3 vienādās ripās. Liek torti: biskvīts, bagātīgi krēms, biskvīts, bagātīgi krēms, biskvīts, bagātīgi krēms. Tortes malas apziež ar krēmu. Torti liek uz 1 stundu ledusskapī.

    Torti izņem un dekorē ar kausētu vai rīvētu šokolādi un piparmētras lapiņām.

    Gatavošanas laiks: 2 dienas

    Iesūtīja: DaceP

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form