Foto: Shutterstock
"After Eight" - īpašā šokolādes un piparmētru krēma kūka saldummīļiem.
2880Minūtes
14Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
400 gšokolāde After-Eight800 gsaldais krējums2 gab.paciņas vaniļas cukurs3 gab.paciņas Sahnesteif putukrējuma stindzinātāja5 gab.olas šķipsnasāls150 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs200 gmilti0.5 gab.paciņa cepamais pulveris1.3 ĒKkakao100 gsaldais krējums600 gšokolāde After-Eight melisa

Sagatavošana

1

Šokolādi un saldo krējumu liek katliņā un uz vidēja uguns nepārtraukti maisa līdz izkūst. Masu uzvāra un noņem no uguns. Ielej dziļā traukā, nosedz, atdzesē un liek uz nakti ledusskapī.

2

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un 5 ĒK auksta ūdens. Masu sakuļ ar mikseri stingrās putās un iekuļ cukuru un vanilīnu. Olu baltumos pa vienam iekuļ olu dzeltenumus. Miltus samaisa ar kakao, iesijā olu masā un ļoti uzmanīgi ar karoti iecilā.

3

Tortes veidni (26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru, kuru ieziež ar sviestu un izsijā ar miltiem. Mīklu lej veidnē, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175*C 30-35 minūtes. Biskvītu atdzesē un izņem no veidnes.

4

Šokolādes masu izņem no ledusskapja un sakuļ ar mikseri. Pakāpeniski iekuļ vanilīna cukuru un putukrējuma stindzinātāju.

5

Biskvītu sagriež 3 vienādās ripās. Liek torti: biskvīts, bagātīgi krēms, biskvīts, bagātīgi krēms, biskvīts, bagātīgi krēms. Tortes malas apziež ar krēmu. Torti liek uz 1 stundu ledusskapī.

6

Torti izņem un dekorē ar kausētu vai rīvētu šokolādi un piparmētras lapiņām.

Gatavošanas laiks: 2 dienas

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!