Foto: DELFI
Bez cepšanas pagatavojama cepumu - marmelādes torte.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
6 gab.biezpiena paciņas gab.Selgas cepumi paciņās200 gmarmelāde (kūstoša)2 gab.saldais krējums ar vaniļu paciņā ĒKskābs ievārījums200 gpiens cukurs

Sagatavošana

1

Sagriežu marmelādes mazos kubiciņos ~0,5 x 0,5cm (pārgriežu plakaniski, tad strēmelītēs un kubiņos), lai vieglāk griezt, nazi ik pa brīdim iemērcu karstā ūdenī.

2

Izpakoju cepumus, pienu ieleju bleķa bļodiņā (var arī mazā katliņā), jo tas būs jāuzsilda, tad ar dakšiņu kārtīgi saspaidu biezpienu, kas ielikts lielā bļodā.

3

Saputoju saldo krējumu, kam pielieku visu cukuru, saputotai masai jābūt ļoti saldai, jo sajaucot ar biezpienu saldums pazūd, jo gatava torte nebūt nav šķebinoši salda.

4

Tad šo saputoto krējumu samaisu kopā ar biezpienu, var maisīt kārtīgi.

5

Ja biezpiens nav salds, tad var arī šajā brīdī pielikt cukuru.

6

Uzsildu pienu, uz paplātes (kuru pēc izmēriem var ielikt ledusskapī, var arī uz dēlīša likt) izlieku cepumus, kurus iemērcu un uzreiz izņemu no pasilta piena, cepumus liek ar selgas uzrakstu uz augšu. Ar naža palīdzību noklāju nākamo kārtu ar biezpiena masu ~0,5 cm (baigi biezu arī nevajag, nu tā, lai cepumu kārta vismaz cauri nespīd).

7

Tad izlieku marmelādes kubiņus pa visu biezpienu ~ 2 - 2,5cm attālumā vienu no otra. Un atkal noklāju kārtu ar izmērcētiem cepumiem un biezpiena kārtu.

8

Vidējā kārtā lieku dzērveņu ievārījumu, izsmērēju pa visu un atkal izmērcēti cepumi un biezpiena kārta, virs kuras atkal izlieku marmelādi, kā iepriekš rakstīju.

9

Tad izmērcētie cepumi un pārpalikušais biezpiens.

10

Virsu noformē pēc savas gaumes, man parasti sanāk kādus gada skaitļus rakstīt. Var mazus marmelādes gabaliņus vai ko citu,šad tad izmantoju Santa Maria dekorus - sirsniņas, puķītes. Apaļās spīdīgās bumbiņas pēcāk neizskatās smukas, jo izplūst.

11

Torti ieliek ledusskapī, gatavo vakarā, bet ēd tikai nākamās dienas vakarā, jo tad tie cepumi un biezpiens ir labi savilkušies un marmelāde pakususi. Ja torti nenoēd vienā piegājienā, to var ēst arī aiznākamā dienā, tad viņa ir vēl garšīgāka. Jāuzmanās izmantot augļus, kas nepatīk biezpienam, piemēram, kivi - šausmīgi sīva torte sanāk.

Iesūtīja: Esmiņš

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!