Soli pa solim: itāliešu kartupeļu klimpiņas ņoki
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g ar mizu vārīti kartupeļi
ar mizu vārīti kartupeļi
400 g
400 g kviešu milti
kviešu milti
3 gab.
3 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja vienu pēcpusdienu veltīsi "gnocchi" jeb ņoku rullēšanai, varēsi piepildīt vairākas kārbiņas, ko nolikt saldētavā nebaltām dienām. Var pagatavot arī mazāku porciju, vien atceries par proporcijām ja ņem 100 gramus miltu, jāliek divreiz vairāk kartupeļu un olu daudzums jāmēģina noteikt "uz aci".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīklu gatavo nevis bļodā, bet pa taisno uz galda!

    Ar mizu vārītus kartupeļus vēl siltus sarīvē. Ja tie vārīti iepriekšējā dienā, pirms rīvēšanas tos nedaudz pasilda mikroviļņu krāsnī, tad tie labāk saķeps.

    Soli pa solim: itāliešu kartupeļu klimpiņas ņoki
    Foto: DELFI

    Kartupeļiem pievieno izsijātus miltus.

    Soli pa solim: itāliešu kartupeļu klimpiņas ņoki
    Foto: DELFI

    Izveido bedrīti un iesit tajā trīs olas.

    Soli pa solim: itāliešu kartupeļu klimpiņas ņoki
    Foto: DELFI

    Mīklu ar rokām rūpīgi samīca, līdz tā ir viendabīga un nedrūp. Saveļ to četrās bumbiņās, lai vēlāk būtu ērtāka klimpiņu veidošana.

    Bumbu ar rokām izrullē paresnā desā, sagriež to apmēram centimetru platās šķēlēs.

    Soli pa solim: itāliešu kartupeļu klimpiņas ņoki
    Foto: DELFI

    Katru šķēli izrullē garā desā, ko sagriež centimetru platās klimpiņās. Katras klimpiņas sānu iespiež ar dakšiņu. Lai dakšiņa nepieliptu, pirms katra spiediena iemērc to aukstā ūdenī vai miltos.

    Soli pa solim: itāliešu kartupeļu klimpiņas ņoki
    Foto: DELFI

    Ņokus vāra sālsūdenī apmēram desmit minūtes. Ja ņokus grib sasaldēt, izvieto tos uz dēlīša un ievieto saldētavā, kad tie ir sastinguši, ber trauciņā.

    Pasniedz ar skābo krējumu, tomātu pastu, saceptām sēnēm vai bekonu.

    Ļoti labi garšos, ja pasautēsi jau novārītus ņokus saldajā krējumā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form