Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g mīdijas bez čaulas
mīdijas bez čaulas
1
1 laims
laims
1
1 ķiploks
ķiploks
pēc garšas
pēc garšas svaigs baziliks
svaigs baziliks
pēc garšas
pēc garšas gaišā sojas mērce
gaišā sojas mērce
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkāršs veids, kā pagatavot mīdijas ķiplokotā mērcē. Īpaši labi tās garšos ar nūdelēm, spageti makaroniem vai rīsiem. Starp citu, šo paņēmienu vari izmantot arī gatavojot garneles. Recepti iesaka Ilva Linde.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja izmanto saldētas mīdijas (un, visticamāk, ka tā ir, jo svaigas lielā daļā veikalu ir nopērkamas reti), tām ļauj atkust dabiski. Ja kausēsi, sildot uz pannas, mīdijas beigās būs pārceptas, bet pārceptām jūras veltēm ir gumíjota tekstūra.

    Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos
    Foto: Privātais arhīvs

    Aukstā pannā saber mīdijas, pārlej ar soju un izspiestu viena laima sulu. Pievieno saspaidītus ķiplokus un sakapātu baziliku. Būtībā pannas apakšai būtu jābūt pārklātai ar šķidrumu. Ja tā nav, pavisam nedaudz pievieno ūdeni. Jāpanāk, ka mīdijas drīzāk sautējas un netiek ceptas.

    Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos
    Foto: Privātais arhīvs

    Sutini tās uz lēnas-vidējas uguns 2-3 minūtes. Kad ievēro, ka mīdijas nedaudz sarāvušās, pagaršo marinādi – ja nevar just laimu, pievieno vēl viena laima vai citrona puses sulu. Skābuma regulēšanai pievieno 1/2 TK cukura. Pievieno arī piparus pēc garšas. Mīdijas ir gatavas un tās var pasniegt.

    Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form