Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Vienkāršs veids, kā pagatavot mīdijas ķiplokotā mērcē. Īpaši labi tās garšos ar nūdelēm, spageti makaroniem vai rīsiem. Starp citu, šo paņēmienu vari izmantot arī gatavojot garneles. Recepti iesaka Ilva Linde.

Ja izmanto saldētas mīdijas (un, visticamāk, ka tā ir, jo svaigas lielā daļā veikalu ir nopērkamas reti), tām ļauj atkust dabiski. Ja kausēsi, sildot uz pannas, mīdijas beigās būs pārceptas, bet pārceptām jūras veltēm ir gumíjota tekstūra.

Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos
Foto: Privātais arhīvs

Aukstā pannā saber mīdijas, pārlej ar soju un izspiestu viena laima sulu. Pievieno saspaidītus ķiplokus un sakapātu baziliku. Būtībā pannas apakšai būtu jābūt pārklātai ar šķidrumu. Ja tā nav, pavisam nedaudz pievieno ūdeni. Jāpanāk, ka mīdijas drīzāk sautējas un netiek ceptas.

Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos
Foto: Privātais arhīvs

Sutini tās uz lēnas-vidējas uguns 2-3 minūtes. Kad ievēro, ka mīdijas nedaudz sarāvušās, pagaršo marinādi – ja nevar just laimu, pievieno vēl viena laima vai citrona puses sulu. Skābuma regulēšanai pievieno 1/2 TK cukura. Pievieno arī piparus pēc garšas. Mīdijas ir gatavas un tās var pasniegt.

Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Comment Form