Foto: Vita Press
Apelsīnu marmelāde ir īsts ziemas sezonas ievārījumu hits, ko katram vismaz reizi būtu jāmēģina pagatavot mājās, jo patiesībā process ir pavisam vienkāršs, un tiek vien kā laikietilpīgs, tādēļ šī kāruma tapšanā noteikti patiks līdzdarboties bērniem. Aromātisko apelsīnu marmelāde vienlīdz labi garšos gan uz grauzdētas maizītes, gan tortes pildījumā, gan ar plānajām brīvdienu brokastu pankūkām.

Tā kā šajā receptē apelsīni tie izmantoti ar visām miziņām, tad labāk izmantot bioloģiski audzētus augļus, turklāt raugoties, lai tie ir maksimāli svaigi, sulīgi un ar ne pārāk biezu miziņu.

4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

12 apelsīni cukurs ūdens brendijs

Sagatavošana

1

Apelsīnus kārtīgi noberž, noskalo, nosausina, sagrež ceturtdaļās (ar visām mizām). Uzmanīgi izņem sēkliņas un iesien sēklas marlē vai citā piemērotā auduma gabaliņā – tās palīdzēs dabīgā veidā iebiezināt marmelādes masu bez želejas cukura izmantošanas, Kad tas pavekts, sagriež katru ceturtdaļu plānās šķēlītēs.

2

Kad augļi sagriezti, nosver tos, Uz katriem 250 gramiem masas pievieno 750 ml ūdens, Apelsīnu šķēlītes ber bļodā pārlej ar ūdeni, atstāj uz pāris stundām vai uz visu nakti.

3

Tad bļodas saturu lej katlā, pievieno audumā iesietās sēklas (šim nolūkam var izmantot arī citrona sēklas) un vāra zem vāka, līdz miziņas ir mīkstas. Atstāj atdzist zem vāka uz nakti. Nākamajā dienā nosver un uz katriem 500 gramiem masas pievieno 500 gramus cukura. Maisot karsē uz nelielas liesmas, līdz cukurs izkusis, tad turpina vārīt, nosmeļot putas un ik pa laikam apmaisot, līdz masa sabiezējusi.

4

Lai pārbaudītu, vai marmelāde ir gatava, uzpilini nelielu tās daudzumu uz apakštasītes un ļauj atdzist – ja atdziestot konsistence kļūst blīva, želejveidīga, tad mērķis ir sasniegts un marmelāde ir gatava!

5

Noņem katlu no plīts un ļauj masai atdzist. Izņem audumā iesietās sēklas, pilda marmelādi karstās, izkarsētās burkās, pirms tam ielejot katras burciņas apakšā nedaudz brendija, kas lieliski komplimentēs apelsīnu garšai. Nekavējoties aizskrūvē burkas ar izkarsētiem vāciņiem.

Padoms: ja vēlies aromatizēt apelsīnu marmelādi, nepievienojot alkoholu, aizstāj to ar kanēļa standziņu, anīsa zvaigznīti, pāris krustnagliņām vai svaiga ingvera šķēli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!