Spageti ar kaltētu tomātu pesto un ceptu lasi
Foto: Publicitātes foto
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lielisku mērci pastai var pagatavot arī no kaltētiem tomātiem, kas atradīsies ikviena gardēža mājās. Pie šādi pasniegta ēdiena lieliski piestāvēs zaļie salāti, kas papildināti ar olīveļļu un svaiga citrona sulu. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Pagatavošanas gaita soli pa solim:


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Laša fileju sagriez 4 gabalos. Gabalus kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisi ar sāli. Cep 15-20 minūtes (vai līdz lasis izcepies).

Gatavo pesto: blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu no burciņas, mandeļu miltus, cieto sieru, ķiploku un cukuru. Liec mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un maisot uzkarsē (nevāri!).

Verdošā sālsūdenī vāri spageti aptuveni 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni. Pastu uzreiz liec atpakaļ katlā, pievieno tomātu/ saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisi tā, lai mērce vienmērīgi noklātu visus spageti.

Spageti liec siltos dziļajos šķīvjos. Katrai porcijai pa virsu liec laša filejas gabalu. Dekorē ar zaļumiem. Pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form