Spinātu, kartupeļu un zaļo zirnīšu plācenīši
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
100 ml
100 ml zaļie zirnīši
zaļie zirnīši
3 ĒK
3 ĒK turku zirņu milti
turku zirņu milti
500 ml
500 ml spināti (plaucēti)
spināti (plaucēti)
2 ĒK
2 ĒK kapāts koriandrs
kapāts koriandrs
šķipsna
šķipsna kurkuma
kurkuma
1 TK
1 TK eļļa (papildu eļļa plācenīšu cepšanai)
eļļa (papildu eļļa plācenīšu cepšanai)
1/2 TK
1/2 TK rīvēts ingvers
rīvēts ingvers
1
1 zaļais čili
zaļais čili
1/2 TK
1/2 TK garam masala
garam masala
3 ĒK
3 ĒK rīvmaize
rīvmaize
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
8
8 Indijas rieksti
Indijas rieksti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Indiešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Spinātu, kartupeļu un zaļo zirnīšu plācenīši jeb "hara bhara" ir ļoti populāra veģetārā uzkoda, kuras dzimtene ir Indija. Garšvielām bagātais plācenītis garšos ne tikai veģetāriešiem, turklāt Indijas rieksta pusmēness, kas rotā plācenīti, padara to ļoti dekoratīvu un piemērotu viesībām. Tiem, kuriem negaršo asi ēdieni, var dārzeņu masai nepievienot čili piparu. No dotā daudzuma iznāks astoņi plācenīši.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Notīra un sālsūdenī novāra mīkstus kartupeļus. Ja izmanto svaigus zirnīšus, arī tos novāra mīkstus. Ja izmanto saldētus zirnīšus, tiem ļauj atkausēties. Uz sausas pannas ber zirņu miltus un, īsu brīdi maisot, grauzdē. Noliek malā atdzesēties.

    Uzvāra lielā katlā ūdeni, tajā liek spinātu lapas un plaucē 2 - 3 minūtes. Pēc tam spinātus sietā nokāš un noskalo zem auksta ūdens. Spinātiem nospiež lieko mitrumu, un uz dēlīša tos rupji sakapā. Pannā sakarsē vienu tējkaroti eļļas, tajā liek atkusušos (novārītos) zirnīšus un spinātus. Maisot karsē, līdz viss šķidrums no pannas izgarojis, apmēram 3 - 4 minūtes. Pievieno kapātas koriandra lapiņas, šķipsnu kurkumas, izmaisa un noņem no uguns, ļauj maisījumam nedaudz atdzist.

    Blendera traukā liek gabaliņos sagrieztu ingveru un čili piparu. Tiem, kuriem garšo asāks ēdiens, izmanto piparu ar visām sēkliņām. Sablendē ingveru un čili. Pievieno apceptos zirņus un spinātus, turpina blendēt, līdz veidojas gluda masa.

    Vārītos kartupeļus sarīvē un samaisa kopā ar zaļo masu. Pievieno garam masalas pulveri, apceptos zirņu miltus, rīvmaizi un sāli pēc garšas.

    Sadala mīklu astoņās daļās un ar eļļainām rokām veido plācenīšus, katram vidiņā iespiežot Indijas rieksta mēnestiņu. Ja mīkla ir pārāk mitra, pievieno nedaudz rīvmaizi.

    Karstā pannā ar eļļu cep plācenīšus no abām pusēm gatavus, apmēram 2 - 3 minūtes no katras puses.

    Pasniedz ar jogurta mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form