Spinātu mērce
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Brīnišķīga, krēmīga mērce, kuru var smērēt uz grauzdiņiem un krekeriem, tajā var pamērcēt svaigus dārzeņu gabaliņus un ar to var pasniegt jaunos kartupeļus, ceptu gaļu. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 250 ml mērces.

Smalki sagriež lokus. Ja izmanto svaigos spinātus, arī tos nomazgā un sagriež smalki. Noplucina estragonam lapiņas un sakapā. Sagriež smalki arī anšovus un sadala kubiņos siera krēmu.

Sakarsē pannu ar sviestu, uz vidējas uguns apcep lokus, līdz tie mīksti, apmēram 3 minūtes. Pievieno anšovus un maisot karsē, līdz anšovi izkūst. Pievieno spinātus, karsē vēl apmēram minūti.

Zaļumiem pievieno siera kubiņus, karsē, līdz siers izkusis. Pēc tam iemaisa skābo krējumu, citronu sulu, estragona zaļumus un pēc garšas sāli un melnos piparus, ļauj mērcei izsilt cauri. Pasniedz siltu.

Comment Form