Ja no svētkiem ledusskapī palikuši štovētie kāposti un kāds gabaliņš cepeša no brangajām vakariņām, tad šīs sastāvdaļas var apvienot burvīgā pusdienu sendvičā. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).

16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 šķēlesgraudu maize olīveļļa štovētie kāposti pāri palikušais cepetis marinēts gurķis1 sīpols sāls cukurs olīveļļa2 TKsinepes100 gsvaigais siers zaļumi medus kajēnas pipari jūras sāls citrons

Sagatavošana

1

Gatavo mērci: sajauc sinepes ar svaigo sieru, sasmalcina zaļumus un pievieno klāt. Apkaisa ar kajēnas pipariem, sāli un pievieno medu. Tad pierīvē nedaudz citrona miziņu un pievieno sulu.

2

Gatavo karamelizētos sīpolus: sagriež sīpolus plānās šķēlēs. Sasilda pannu karstu, uzlej mazliet eļļas un apcep sīpolus. Tad pievieno nedaudz cukura un sāls, samazinot karstumu uz vidēju. Pa laikam apmaisa līdz sīpoli nedaudz iebrūni.

3

Sakarsē cepeškrāsni aptuveni līdz 180 grādiem. Sadala (vai sagriež) pāri palikušo cepeša gaļu mazākos gabalos un kopā ar kāpostiem liek karstumizturīgā traukā. Apslaka maizi ar olīveļļu un apcep krāsnī. Tad krāsnī apsilda arī gaļu ar kāpostiem.

4

Sagriež šķēlītēs marinētus gurķus. Kārto visu sagatavoto saturu starp maizītēm un bauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!