Strausa faļas tartars ar cūku pupām un Holandes sieru
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
50 g
50 g strausa gaļa
strausa gaļa
20 g
20 g Holandes siers
Holandes siers
5 g
5 g saldētas cūku pupas (izlobītas)
saldētas cūku pupas (izlobītas)
50 g
50 g ķirbis
ķirbis
8 g
8 g kaperu ziedi
kaperu ziedi
10 ml
10 ml etiķis
etiķis
3 g
3 g sāls
sāls
10 g
10 g cukurs
cukurs
2 g
2 g estragons
estragons
3
3 krustnagliņas
krustnagliņas
1/2
1/2 kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
2 g
2 g Sičuaņas pipari
Sičuaņas pipari
2 ml
2 ml olīveļļa
olīveļļa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas uzkodas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Strausa gaļa ir tā delikatese, ko baudīt ļoti īpašos gadījumus, kad uz svētkiem sapulcējušies jaunu garšu atklājēji. Tā kā tuvojas viena no populārā alkoholiskā dzēriena – degvīna – diena, strausa gaļas tartara recepte būs lieliski piemērota tematiskām svinībām.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Recepti īpaši Tasty.lv lasītājiem gaidāmajā šņabja dienā, kas visā pasaulē tiks atzīmēta jau 31. janvārī, sarūpējis restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs, iedvesmojoties no Latvijā ražotā degvīna "Stolichnaya" garšas notīm. "Strausa gaļas maigums un degvīna spēcīgā pēcgarša veido perfektu garšu kombināciju, kuru novērtēs ikviens," par uzkodu stāsta Haralds. Laiks ķerties pie darba un pamēģināt!

    Gatavo uzkodu

    Strausa gaļu attīra no cīpslām un apsāla, sagriež plānās šķēlēs un izdauza plānas ar gaļas āmuru.

    Sarīvē Holandes sieru un sakārto slāņos ar strausa gaļu (aptuveni 1,5 centimetra biezumā). Virs kārtojuma liek slogu aptuveni uz vienu stundu, lai masa sablīvējas.

    Ņem katlu un ielej 150 mililitrus ūdens, pievieno etiķi, cukuru, krustnagliņas un kanēļa standziņu. Uzvāra gatavu marinādi un izkāš caur sietu. Karstajā marinādē liek jau iepriekš sagatavotu ķirbi, (nomizotu un sagrieztu stienīšos).

    Cūku pupām noņem mizu un piedod garšu ar olīveļļu, sāli, kapātu estragonu un sičuaņas pipariem. Uz šķīvja skaisti kārto marinēto ķirbi, strausa gaļas kārtojumu, cūku pupas un kaperu ziedus un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form