Strausa faļas tartars ar cūku pupām un Holandes sieru
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Strausa gaļa ir tā delikatese, ko baudīt ļoti īpašos gadījumus, kad uz svētkiem sapulcējušies jaunu garšu atklājēji. Tā kā tuvojas viena no populārā alkoholiskā dzēriena – degvīna – diena, strausa gaļas tartara recepte būs lieliski piemērota tematiskām svinībām.

Recepti īpaši Tasty.lv lasītājiem gaidāmajā šņabja dienā, kas visā pasaulē tiks atzīmēta jau 31. janvārī, sarūpējis restorāna Kaļķu Vārti pavārs Haralds Saušs, iedvesmojoties no Latvijā ražotā degvīna "Stolichnaya" garšas notīm. "Strausa gaļas maigums un degvīna spēcīgā pēcgarša veido perfektu garšu kombināciju, kuru novērtēs ikviens," par uzkodu stāsta Haralds. Laiks ķerties pie darba un pamēģināt!

Gatavo uzkodu

Strausa gaļu attīra no cīpslām un apsāla, sagriež plānās šķēlēs un izdauza plānas ar gaļas āmuru.

Sarīvē Holandes sieru un sakārto slāņos ar strausa gaļu (aptuveni 1,5 centimetra biezumā). Virs kārtojuma liek slogu aptuveni uz vienu stundu, lai masa sablīvējas.

Ņem katlu un ielej 150 mililitrus ūdens, pievieno etiķi, cukuru, krustnagliņas un kanēļa standziņu. Uzvāra gatavu marinādi un izkāš caur sietu. Karstajā marinādē liek jau iepriekš sagatavotu ķirbi, (nomizotu un sagrieztu stienīšos).

Cūku pupām noņem mizu un piedod garšu ar olīveļļu, sāli, kapātu estragonu un sičuaņas pipariem. Uz šķīvja skaisti kārto marinēto ķirbi, strausa gaļas kārtojumu, cūku pupas un kaperu ziedus un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form