Foto: Privātais arhīvs
Izcepot gardo biezpienmaizi, māju piepildīs burvīgs aromāts un iegūsi dienas kārumu, ko baudīt ar tasi tējas. Kaut arī ikdienas skrējienā daudz notikumu un darbu, pagatavot biezpienmaizi būs pa spēkam ikvienam, un tas neprasīs daudz laika. Toties prieks garantēts. Recepti iesaka gardēde Elīna Henilāne.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MASAI:1 kgpilnpiena biezpiens4 gab.lielas olas200 gcukurs1 ĒKkartupeļu ciete1 ĒKmanna1 TKvaniļas cukurs rozīnes PAMATNEI:200 gsviests50 gcukurs milti

Sagatavošana

1

Samīci sviestu, 50 gramus cukura un miltus.

2

Miltus pievieno pamazām un mīci, līdz sāk veidoties drupačas, kuras nelīp pie rokām.

3

Cepamajā pannā, kurā ieklāts cepampapīrs, ieber mīklas drupačas un ar plaukstu pielīdzini.

4

Gatavo pildījumu. Izberz biezpienu caur sietu, pievieno olas, 200 gramus cukura, kartupeļu cieti, mannu, rozīnes un vaniļas cukuru.

5

Ar mikseri vai putojamo slotiņu visu izlīdzini.

6

Gatavo masu pārlej pār mīklas drupačām. Uz tām var likt arī skābu ievārījumu, ja vēlies.

7

Liec 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī, cep 45 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!