Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm garastāvokļa uzlabošanai
Foto: Privātais arhīvs
4.3333 12
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Masai
1 kg
1 kg pilnpiena biezpiens
pilnpiena biezpiens
4 gab.
4 gab. lielas olas
lielas olas
200 g
200 g cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1 ĒK
1 ĒK manna
manna
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
rozīnes
rozīnes
Pamatnei
200 g
200 g sviests
sviests
50 g
50 g cukurs
cukurs
 
milti
milti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Izcepot gardo biezpienmaizi, māju piepildīs burvīgs aromāts un iegūsi dienas kārumu, ko baudīt ar tasi tējas. Kaut arī ikdienas skrējienā daudz notikumu un darbu, pagatavot biezpienmaizi būs pa spēkam ikvienam, un tas neprasīs daudz laika. Toties prieks garantēts. Recepti iesaka gardēde Elīna Henilāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samīci sviestu, 50 gramus cukura un miltus.

    Miltus pievieno pamazām un mīci, līdz sāk veidoties drupačas, kuras nelīp pie rokām.

    Cepamajā pannā, kurā ieklāts cepampapīrs, ieber mīklas drupačas un ar plaukstu pielīdzini.

    Gatavo pildījumu. Izberz biezpienu caur sietu, pievieno olas, 200 gramus cukura, kartupeļu cieti, mannu, rozīnes un vaniļas cukuru.

    Ar mikseri vai putojamo slotiņu visu izlīdzini.

    Gatavo masu pārlej pār mīklas drupačām. Uz tām var likt arī skābu ievārījumu, ja vēlies.

    Liec 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī, cep 45 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam