Sulīga pildītā paprika ar siera cepurīti
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8 gab.
8 gab. paprika
paprika
500 g
500 g maltā gaļa (pēc izvēles)
maltā gaļa (pēc izvēles)
1 gab.
1 gab. rīsi (1 paciņa)
rīsi (1 paciņa)
1 gab.
1 gab. baklažāni
baklažāni
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 gab.
1 gab. sīpoli
sīpoli
3-4 gab.
3-4 gab. ķiploki (daiviņas)
ķiploki (daiviņas)
300 g
300 g siers
siers
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas garšvielas un garšaugi
garšvielas un garšaugi
pēc garšas
pēc garšas dilles
dilles
pēc garšas
pēc garšas pētersīļi
pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Rudenī ir grēks nepagatavot pildīto papriku! Klasiski pildījumam tiek izmantoti rīsi un maltā gaļa, bet var izmantot arī citas sastāvdaļas, kas nu pašam labāk garšo. Pildītās paprikas recepti iesaka Agrita Brūna, kura ar šo rudenīgo gardumu startē "Tasty" recepšu konkurā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atgādinām, ka līdz 15. novembrim (ieskaitot) var iesūtīt savas gardākās rudens receptes "Tasty" konkursam. Galvenā balva – divi kārdinošāko recepšu autori varēs apmeklēt "Dabas saldumu maģijas" kūku meistarklasi kūku meistares Ilzes Kupčas vadībā. Visi, kuri būs iesūtījuši receptes, saņems arī atlaides kodu dalības maksai meistarklasē. Lai piedalītos konkursā, sūti savu recepti un ēdiena bildi uz receptes@delfi.lv ar norādi "Konkursam". Atsūtītās receptes un fotogrāfijas var tikt publicētas "Tasty". Vairāk par konkursu vari lasīt šeit.

    Rīsus novāra. Malto gaļu sasautē ar garšvielām, sasmalcinātiem sīpoliem, ķiplokiem, zaļumiem un baklažānu, kuram noņemta miziņa.

    Kad masa nedaudz atdzisusi, pievieno rīsus un olu, labi samaisa. Papriku pilda ar masu.

    Kārto cepešpannā, kura apslacīta ar olīveļļu. Katrai paprikai liek virsū sarīvēta siera cepurīti.

    Cep 200 grādos cepešpannā vismaz 40 minūtes, kamēr siers apbrūnējis.

    Sulīga pildītā paprika ar siera cepurīti
    Foto: Privātais arhīvs

    Dekorē ar pētersīļu lapiņām, pasniedz ar krējumu vai bez tā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form