Foto: Privātais arhīvs

Rudenī ir grēks nepagatavot pildīto papriku! Klasiski pildījumam tiek izmantoti rīsi un maltā gaļa, bet var izmantot arī citas sastāvdaļas, kas nu pašam labāk garšo. Pildītās paprikas recepti iesaka Agrita Brūna, kura ar šo rudenīgo gardumu startē "Tasty" recepšu konkurā.

Atgādinām, ka līdz 15. novembrim (ieskaitot) var iesūtīt savas gardākās rudens receptes "Tasty" konkursam. Galvenā balva – divi kārdinošāko recepšu autori varēs apmeklēt "Dabas saldumu maģijas" kūku meistarklasi kūku meistares Ilzes Kupčas vadībā. Visi, kuri būs iesūtījuši receptes, saņems arī atlaides kodu dalības maksai meistarklasē. Lai piedalītos konkursā, sūti savu recepti un ēdiena bildi uz receptes@delfi.lv ar norādi "Konkursam". Atsūtītās receptes un fotogrāfijas var tikt publicētas "Tasty". Vairāk par konkursu vari lasīt šeit.

60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

8 gab.paprika500 gmaltā gaļa (pēc izvēles)1 gab.rīsi (1 paciņa)1 gab.baklažāni1 gab.ola1 gab.sīpoli4 gab.ķiploki (daiviņas)300 gsiers pēc garšassāls pēc garšasgaršvielas un garšaugi pēc garšasdilles pēc garšaspētersīļi pēc garšaspipari2 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Rīsus novāra. Malto gaļu sasautē ar garšvielām, sasmalcinātiem sīpoliem, ķiplokiem, zaļumiem un baklažānu, kuram noņemta miziņa.

2

Kad masa nedaudz atdzisusi, pievieno rīsus un olu, labi samaisa. Papriku pilda ar masu.

3

Kārto cepešpannā, kura apslacīta ar olīveļļu. Katrai paprikai liek virsū sarīvēta siera cepurīti.

4

Cep 200 grādos cepešpannā vismaz 40 minūtes, kamēr siers apbrūnējis.

Foto: Privātais arhīvs
5

Dekorē ar pētersīļu lapiņām, pasniedz ar krējumu vai bez tā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!