Sastāvdaļas
Sagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos. Ogas izņem no saldētavas, nedaudz atlaidina.
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlēs, pārslaka ar citronu sulu un apmaisa, lai tie nekļūtu tumši.
Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta rullējama mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.
Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts kvadrāts, kas pēc izmēriem atbilst plātsmaizes cepšanai paredzētajai plātij. Mīklas kvadrātu, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt uz plāts, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt uz plāts, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu.
Uz mīklas pamīšus ar rabarberiem liek ābolu šķēles, brīvajās vietās saberot ogas, līdz visa mīkla pārklāta.
Bļodā sakuļ olu, pievieno cukuru, iemaisa, tad pievieno krējumu, kefīru, vaniļas ekstraktu (var izmantot arī vaniļas esenci vai cukuru) un iemaisa. Kā pēdējos iemaisa miltus, līdz krēmā nav kunkuļu. Gatavo krēmu pārlej plātsmaizes pildījumam.
Liek plātsmaizi krāsnī uz 45-50 minūtēm, tad izņem, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.
Lai labi garšo!