Sulīgā rabarberu plātsmaize ar āboliem un saldētām ogām
Foto: Privātais arhīvs
2.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 rabarberu kāti
rabarberu kāti
4
4 āboli
āboli
2-3 saujas
2-3 saujas ogas (svaigas vai saldētas)
ogas (svaigas vai saldētas)
Mīklai
180 g
180 g mīksts sviests
mīksts sviests
1 glāze
1 glāze kefīrs
kefīrs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2-3 ĒK
2-3 ĒK cukurs
cukurs
3-4 glāzes
3-4 glāzes milti
milti
Pārliešanai
400 ml
400 ml trekns skābais krējums
trekns skābais krējums
1/2 glāze
1/2 glāze kefīrs
kefīrs
1
1 ola
ola
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Pirmie rabarberu kāti, kāds līdz pavasarim izstāvējis pērnā gada ābolītis un pēdējie saldētavas ogu krājumi – visi labumi draudzīgi satupināti uz sviesta mīklas pamatnes un dāsni pārlieti ar maigu skāba krējuma, olu un vaniļas mērci. Ņammm! Izcili gards un sulīgs salikums vasarīgai plātsmaizei! Recepti iesaka mūsu lasītāja Līva.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos. Ogas izņem no saldētavas, nedaudz atlaidina.

    Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlēs, pārslaka ar citronu sulu un apmaisa, lai tie nekļūtu tumši.

    Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta rullējama mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

    Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts kvadrāts, kas pēc izmēriem atbilst plātsmaizes cepšanai paredzētajai plātij. Mīklas kvadrātu, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt uz plāts, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt uz plāts, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu.

    Uz mīklas pamīšus ar rabarberiem liek ābolu šķēles, brīvajās vietās saberot ogas, līdz visa mīkla pārklāta.

    Bļodā sakuļ olu, pievieno cukuru, iemaisa, tad pievieno krējumu, kefīru, vaniļas ekstraktu (var izmantot arī vaniļas esenci vai cukuru) un iemaisa. Kā pēdējos iemaisa miltus, līdz krēmā nav kunkuļu. Gatavo krēmu pārlej plātsmaizes pildījumam.

    Liek plātsmaizi krāsnī uz 45-50 minūtēm, tad izņem, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form