Sulīgā riekstu kūka 'Burkānu dobe'
Foto: Shutterstock
4.1667 6
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g burkāni
burkāni
4 gab.
4 gab. olas
olas
 
sāls
sāls
200 g
200 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK rīvēta citronu miziņa
rīvēta citronu miziņa
250 g
250 g malti rieksti
malti rieksti
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu milti
kartupeļu milti
5 TK
5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Rotājumam:
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
 
marcipāna masa
marcipāna masa
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ne tikai rudens ballītei - riekstu kūka "Burkānu dobe".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma
    Smalki sarīvē burkānus, atdala olbaltumus un saputo ar šķipsniņu sāls.

    Dzeltenumus saberž ar cukuru un citronmizu.

    Sajauc riekstus, cieti un irdinātāju, pievieno burkānus un sajauc, pievienojot dzeltenumus. Pēc tam uzmanīgi iecilā baltumus.

    Krāsni uzsilda līdz 180 C, ieziež ar taukvielu apaļu formu un liek veidnē mīklu. Cep ~ 45 minūtes, pēdējās 10 min, lai neapdegtu, nosedz ar foliju.

    Atdzesē, apkaisa ar pūdercukuru, rotā ar marcipāna burkāniņiem, kuri it kā aug tortē kā dobē.

    Burkānus gatavo – nopērk veikalā marcipāna masu, 120 gramus, piejauc 60 g pūdercukura, samaisa, līdz masa veidojama. Ar pārtikas krāsām iekrāso lielāko daļu masas oranžu, ~ pusi masas krāso zaļu. Veido 8 apaļas bumbiņas, iegriež horizontālas līnijas, lipina augšā zaļas bārkstis kā lakstus.

    Iesūtīja: Dace

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form