Foto: Privātais arhīvs
Šokolādes nekad nevar būt par daudz! Šokolādi baudot, uzlabojas garastāvoklis. Pagatavo kūku saviem mīļajiem brīvdienās vai kā gardu pārsteigumu jubilejā un izbaudi šokolādes burvīgo garšu. Recepti iesaka gardēde Anna Škaravecka.
75Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:110 gmilti160 gcukurs35 gkakao0.5 TKcepamais pulveris0.5 TKdzeramā soda1 gab.ola60 geļļa120 gpaniņas120 gkarsts ūdens KRĒMAM:150 gsaldais krējums200 gšokolāde

Sagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.

2

Atsevišķā bļodā sajauc slapjās sastāvdaļas, izņemot ūdeni.

3

Pa daļām iemaisi sausās sastāvdaļas slapjajās un nedaudz uzputo.

4

Lēnām lej klāt karsto ūdeni un puto, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

5

Lej divās formās un cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

6

Biskvītus atdzesē.

7

Gatavo krēmu. Šokolādi sakapā smalkos gabaliņos un pārlej ar uzkarsētu saldo krējumu.

8

Uzgaidi piecas minūtes un pēc tam kārtīgi samaisi.

9

Atdzesētu krēmu liec ledusskapī, līdz tas sacietē.

10

Pirms lietošanas uzputo gaiši brūnu, gaisīgu masu.

11

Kārto kūku, pamatā liekot biskvīta kārtu, uz tās krēmu un atkal biskvītu.

Kūku veido 17 centimetrus lielā formā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!