Sulīgais augļu kēkss
Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
3.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Šo kēksu pirmo reizi cepu pirms gadiem desmit, kad dzīvoju Portugālē. Neaprakstāmi skaistās zemes veikalos nebija pieejams nekas, kas līdzinātos mums zināmajam kēksam "Auseklis", bet ik pa brīdim uzjundītās alkas pēc tāda kārtīga kēksa apmierināt gribējās. Pirmsākumos kēksu cepu ar sviestu, bet kaut kā īsti nepatika, tagad izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, jo mitrāka kēksa konsistence man pie sirds iet krietni labāk. Tāpat iespējams variēt ar žāvētajiem augļiem un riekstiem, izmantojot to, kas labāk garšo vai ir dotajā brīdī pie rokas," recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

Saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu un liķieri. Iesijā miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri un kārtīgi izmaisa.

Pievieno citrona un apelsīna miziņu, samaisa. Iejauc mīklā dzērvenes, ananasu gabaliņus un mandeles.

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem.

Liek mīklu kēksa formā un cep aptuveni 30-35 minūtes. Pārbauda gatavību, iebakstot ar koka irbulīti – ja tas nāk ārā sauss, kēkss ir gatavs.

Lai gards, ka nenoēsties!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form