Sulīgais augļu kēkss
Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
3.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
200 ml
200 ml vīnogu kauliņu vai cita neitrāla augu eļļa
vīnogu kauliņu vai cita neitrāla augu eļļa
1 ĒK
1 ĒK liķieris "Vana Tallin"
liķieris "Vana Tallin"
300 g
300 g milti
milti
5 g
5 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
1
1 smalki sarīvēta citrona miziņa
smalki sarīvēta citrona miziņa
1/2
1/2 smalki sarīvēta apelsīna miziņa
smalki sarīvēta apelsīna miziņa
100 g
100 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
100 g
100 g ananasu sukādes
ananasu sukādes
100 g
100 g apgrauzdētas drupinātas mandeles
apgrauzdētas drupinātas mandeles
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • "Šo kēksu pirmo reizi cepu pirms gadiem desmit, kad dzīvoju Portugālē. Neaprakstāmi skaistās zemes veikalos nebija pieejams nekas, kas līdzinātos mums zināmajam kēksam "Auseklis", bet ik pa brīdim uzjundītās alkas pēc tāda kārtīga kēksa apmierināt gribējās. Pirmsākumos kēksu cepu ar sviestu, bet kaut kā īsti nepatika, tagad izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, jo mitrāka kēksa konsistence man pie sirds iet krietni labāk. Tāpat iespējams variēt ar žāvētajiem augļiem un riekstiem, izmantojot to, kas labāk garšo vai ir dotajā brīdī pie rokas," recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu un liķieri. Iesijā miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri un kārtīgi izmaisa.

    Pievieno citrona un apelsīna miziņu, samaisa. Iejauc mīklā dzērvenes, ananasu gabaliņus un mandeles.

    Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem.

    Liek mīklu kēksa formā un cep aptuveni 30-35 minūtes. Pārbauda gatavību, iebakstot ar koka irbulīti – ja tas nāk ārā sauss, kēkss ir gatavs.

    Lai gards, ka nenoēsties!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Sludinājumi