Sulīgais banānu–šokolādes kēkss ar kārdinošu glazūru
Foto: Shutterstock
3.3750 16
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
175 g
175 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
175 g
175 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
3 gab.
3 gab. banāni
banāni
0.5 gab.
0.5 gab. citrons
citrons
100 g
100 g sasmalcināti valrieksti vai pekanrieksti
sasmalcināti valrieksti vai pekanrieksti
150 g
150 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
150 g
150 g baltais jogurts
baltais jogurts
 
sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Kad galdā tiek celts sulīgs banānu–šokolādes kēkss, svinības var sākties!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175*C. Cepamo formu ieziež ar sviestu un formas apakšu izklāj ar cepamo papīru. Papīru ieziež ar sviestu.

    Banānus ar dakšiņu saspiež biezenī. Citrona sulu iespiež banānu biezenī un labi samaisa. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli.

    Olas sakuļ (mikserī) ar brūno cukuru, līdz veidojas baltas putas.

    Miltos iemaisa banānu biezeni, sasmalcināto šokolādi, sasmalcinātos riekstus un jogurtu. Pievieno olas un iemaisa uzmanīgi, līdz veidojas viendabīga mīkla.

    Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep ~ 1 stundu 180*C. Gatavību nosaka ar koka skaliņu, kad pie skaliņa nekas nelīp – kēkss gatavs.

    Kēksu atdzesē, pārlej ar šokolādes glazūru (te atradīsi padomus, kā to pagatavot) vai pārkaisa ar pūdercukuru.

    Iesūtīja: Lidija

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form