Sulīgais banānu–šokolādes kēkss ar kārdinošu glazūru
Foto: Shutterstock
3.1000 10
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Kad galdā tiek celts sulīgs banānu–šokolādes kēkss, svinības var sākties!

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175*C. Cepamo formu ieziež ar sviestu un formas apakšu izklāj ar cepamo papīru. Papīru ieziež ar sviestu.

Banānus ar dakšiņu saspiež biezenī. Citrona sulu iespiež banānu biezenī un labi samaisa. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli.

Olas sakuļ (mikserī) ar brūno cukuru, līdz veidojas baltas putas.

Miltos iemaisa banānu biezeni, sasmalcināto šokolādi, sasmalcinātos riekstus un jogurtu. Pievieno olas un iemaisa uzmanīgi, līdz veidojas viendabīga mīkla.

Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep ~ 1 stundu 180*C. Gatavību nosaka ar koka skaliņu, kad pie skaliņa nekas nelīp – kēkss gatavs.

Kēksu atdzesē, pārlej ar šokolādes glazūru (te atradīsi padomus, kā to pagatavot) vai pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Lidija

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form