Sulīgais melleņu 'crumble'
Foto: DELFI
1.0000 1
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šis saldais ēdiens pilnībā atbilst filmai ''Manas melleņu naktis'', jo mellenes patiesi ir tik tumšas kā augusta naktis, savukārt saldā garša itin labi piestāv vasarai. Un kad tad vēl, ja ne tagad jāizbauda melleņu garšu variācijas? Iesaku remdināt kāri pēc kaut kā salda ar šo elementāri pagatavojamo desertu, kas pārsteigs pat tos, kas uzskata, ka recepte, kurā nepieciešama cepeškrāsns, ir sarežģīta.

Apviļā ogas cietē un cukurā, lai tās tik ļoti nesulo un neizveido šķidru konsistenci zem drumstalām.

Sadrupini auksto sviestu miltos un veido drupačām līdzīgu masu. Pēc tam pievieno cukuru un auzu pārslas, turpinot veidot drupačas.

Ja šķiet, ka masa ir pārāk ķepīga un drumstalas neveidojas, pievieno vēl sviestu, bet, ja drumstalas ir pārāk taukainas un ķepīgas, pievieno vēl miltus.

Karstumizturīgos trauciņos izkārto ogas un tām pa virsu noklāj drupačas.

Liec cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 180oC. Cep aptuveni 15-20 minūtes, līdz drupačas ir viegli brūnas un gar malām nedaudz līst melleņu sula.

Pasniedz karstu, pievienojot plombīra saldējumu.

No šī daudzuma sanāks 12 deserti karstumizturīgos trauciņos vai viena liela tartes forma.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form