Sulīgas gaļas un cukīni bumbiņas grieķu gaumē – keftedes
Foto: Shutterstock
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
2
2 nelieli cukīni
nelieli cukīni
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 ola
ola
60 g
60 g rīvmaize
rīvmaize
sauja
sauja kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
8
8 kapātas piparmētras lapiņas
kapātas piparmētras lapiņas
1/2 TK
1/2 TK oregano
oregano
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
  • Gaļas ēdieni
  • Grieķu nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Aromātiskas gaļas bumbiņas grieķu gaumē, kas, pateicoties pievienotajiem kabačiem, cepeškrāsnī kļūs īpaši sulīgas un "pufīgas". Tradicionāli tās tiek gatavotas no jēra vai liellopa gaļas, bet garšīgas bumbiņas izdosies arī no cūkas, teļa, vistas vai tītara gaļas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu un ķiplokus nomizo. Kabačus un sīpolu sarīvē uz rupjās rīves, pievieno gaļai. Ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno gaļai.

    Tad pievieno arī visas pārējās sastāvdaļas un mīca gaļu, līdz tā ir elastīga un "atlec" no rokām.

    Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.

    No gaļas masas veido apaļas bumbiņas un liec uz cepamā papīra. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz keftedes ir zeltainas.

    Pasniedz ar grieķu jogurtu vai tzatziki mērci (recepte – šeit).

    Padoms: keftedes bumbiņas, gluži kā kebabus, var izmantot tortilju vai lavaša pildīšanai, papildinot ar salātiem un mērci.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form