Sulīgas gaļas un cukīni bumbiņas grieķu gaumē – keftedes
Foto: Shutterstock
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Aromātiskas gaļas bumbiņas grieķu gaumē, kas, pateicoties pievienotajiem kabačiem, cepeškrāsnī kļūs īpaši sulīgas un "pufīgas". Tradicionāli tās tiek gatavotas no jēra vai liellopa gaļas, bet garšīgas bumbiņas izdosies arī no cūkas, teļa, vistas vai tītara gaļas.

Sīpolu un ķiplokus nomizo. Kabačus un sīpolu sarīvē uz rupjās rīves, pievieno gaļai. Ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno gaļai.

Tad pievieno arī visas pārējās sastāvdaļas un mīca gaļu, līdz tā ir elastīga un "atlec" no rokām.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.

No gaļas masas veido apaļas bumbiņas un liec uz cepamā papīra. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz keftedes ir zeltainas.

Pasniedz ar grieķu jogurtu vai tzatziki mērci (recepte – šeit).

Padoms: keftedes bumbiņas, gluži kā kebabus, var izmantot tortilju vai lavaša pildīšanai, papildinot ar salātiem un mērci.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form