Foto: Privātais arhīvs
Sulīgās kāpostu kotletes būs vēl gardākas, ja vidiņā slēpsies apcepta maltā gaļa ar sīpoliem vai zeltani kūpinātas gaļas kubiņi. Pārbaudītu recepti iesaka Kristīne Dorbe.
40Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kāposts1 burkāns1 sīpols4 ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari1 ola2.5 ĒKmanna milti pēc nepieciešamības1 šķipsnasoda rīvmaize apviļāšanai eļļa cepšanai PILDĪJUMAM:350 gkūpināta vai malta gaļa1 sīpols pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Kāpostgalvu sagriež 8 daļās, izņem kacenu, liek verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 10 minūtes. Tad nokāš un notecina caurdurī.

2

Burkānu sarīvē mazās skaidiņās (ne uz tā saucamās biešu rīves). Ķiplokus nomizo, izpiež caur spiedi. Sīpolu nomizo, sagriež gabalos.

3

Pa to laiku kāposti ir apžuvuši, tos kopā ar sīpoliem samaļ ar gaļas maļamo mašīnu.

4

Pusei no gatavās masas caur marli nospiež šķidrumu (ja nospiedīs visai masai, tā rezultātā būs par sausu).

5

Tad kāpostu-sīpolu masai pievieno sarīvēto burkānu, ķiplokus, sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Man šoreiz bija raudene, timiāns un hmeli - suneli.

6

Tad pievieno olu, pāris ĒK mannas, nedaudz miltu un samīca masu, lai tā ir ar viegli formējama. Ieliek masu uz 30 minūtēm ledusskapī.

7

Pa to laiku pildījumam uz pannas apcep sasmalcinātu kūpināto gaļu vai malto gaļu ar sīpoliem un pipariem, sāli.

8

Pirms cepšanas atdzesētajai kāpostu masai pievieno škipsnu sodas un izmīca. Gatavo kotletes, liekot vidū pa karotītei pildījuma. Apviļā rīvmaizē un apcep zeltainas no abām pusēm pannā sakarsētā eļļā.

9

Pasniedz ar skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!