Sulīgas kāpostu kotletes ar gaļas pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 kāposts
kāposts
1
1 burkāns
burkāns
1
1 sīpols
sīpols
3-4
3-4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
1
1 ola
ola
2-3 ĒK
2-3 ĒK manna
manna
 
milti pēc nepieciešamības
milti pēc nepieciešamības
1 šķipsna
1 šķipsna soda
soda
 
rīvmaize apviļāšanai
rīvmaize apviļāšanai
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Pildījumam
300-400 g
300-400 g kūpināta vai malta gaļa
kūpināta vai malta gaļa
1
1 sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgās kāpostu kotletes būs vēl gardākas, ja vidiņā slēpsies apcepta maltā gaļa ar sīpoliem vai zeltani kūpinātas gaļas kubiņi. Pārbaudītu recepti iesaka Kristīne Dorbe.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kāpostgalvu sagriež 8 daļās, izņem kacenu, liek verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 10 minūtes. Tad nokāš un notecina caurdurī.

    Burkānu sarīvē mazās skaidiņās (ne uz tā saucamās biešu rīves). Ķiplokus nomizo, izpiež caur spiedi. Sīpolu nomizo, sagriež gabalos.

    Pa to laiku kāposti ir apžuvuši, tos kopā ar sīpoliem samaļ ar gaļas maļamo mašīnu.

    Pusei no gatavās masas caur marli nospiež šķidrumu (ja nospiedīs visai masai, tā rezultātā būs par sausu).

    Tad kāpostu-sīpolu masai pievieno sarīvēto burkānu, ķiplokus, sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Man šoreiz bija raudene, timiāns un hmeli - suneli.

    Tad pievieno olu, pāris ĒK mannas, nedaudz miltu un samīca masu, lai tā ir ar viegli formējama. Ieliek masu uz 30 minūtēm ledusskapī.

    Pa to laiku pildījumam uz pannas apcep sasmalcinātu kūpināto gaļu vai malto gaļu ar sīpoliem un pipariem, sāli.

    Pirms cepšanas atdzesētajai kāpostu masai pievieno škipsnu sodas un izmīca. Gatavo kotletes, liekot vidū pa karotītei pildījuma. Apviļā rīvmaizē un apcep zeltainas no abām pusēm pannā sakarsētā eļļā.

    Pasniedz ar skābu krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form