Liellopa gaļa ar pākšu pupiņām viegla recepte
Foto: Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g liellopa steiks
liellopa steiks
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
200 g
200 g blanšētas kāršpupiņas
blanšētas kāršpupiņas
1 gab.
1 gab. salmiņos sagriezta paprika
salmiņos sagriezta paprika
250 g
250 g šķēlēs sagrieztas cepamās sēnes (šampinjoni, baravikas, gailenes)
šķēlēs sagrieztas cepamās sēnes (šampinjoni, baravikas, gailenes)
50 g
50 g kapāti Indijas vai zemesrieksti
kapāti Indijas vai zemesrieksti
100 ml
100 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
pēc garšas
pēc garšas svaiga kinza
svaiga kinza
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardas un restorāna cienīgas vakariņas gatavas vien pusstundas laikā. Svarīgākais – veikalā izvēlēties īsto gaļas gabaliņu un laikus to izņemt no ledusskapja! Īsti grilēšanas entuziasti mēdz atgādināt, ka nedrīkst uzreiz likt uz karsta grila. Pirms grilēšanas steika gabaliņiem ļauj nostāvēt 20-30 minūtes istabas temperatūrā. Tādā veidā gaļu izdosies pagatavot izcili gardu un ar steika vēlamo efektu – mīkstu no iekšpuses, nedaudz kraukšķīgu no ārpuses.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz stipras liesmas sakarsē grilpannu. Steika gabalu pārziež ar eļļu un no visām pusēm apcep, līdz iegūta vēlamā gatavības pakāpe. Kad gatavs, pārkaisa ar sāli un pipariem un pārklāj ar foliju. Steiku noliek malā – atpūsties.

    Pannā pielej vēl eļļu un pievieno pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Uz lielas liesmas karsē apmēram minūti.

    Pannā ber pārējos dārzeņus, sēnes un riekstus. Pielej nedaudz buljona, uzvāra un karsē 3-5 minūtes. Ja šķidrums ātri iztvaiko, buljonu pievieno atkārtoti.

    Pannu noceļ no plīts, pārkaisa dārzeņiem kinzas zaļumus.

    Steiku sagriež strēmelēs, pievieno dārzeņiem.

    Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, piedevās pievienojot rīsus.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form