Sulīgās vistas gaļas un biezpiena kotletītes ar citronu un piparmētru
Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
3.0000 4
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
550 g
550 g vistas šķiņķi (atkauloti, bez ādas)
vistas šķiņķi (atkauloti, bez ādas)
350 g
350 g biezpiens
biezpiens
1
1 sīpols
sīpols
2
2 ķiploka daivas
ķiploka daivas
1
1 ola
ola
1 TK
1 TK smalki rīvēta citrona miza
smalki rīvēta citrona miza
10
10 piparmētras lapiņas
piparmētras lapiņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK eļļa (veidnes ietaukošanai)
eļļa (veidnes ietaukošanai)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Kotletes sanāk debešķīgi maigas, mīkstas, sulīgas. Pateicoties cepšanai cepeškrāsnī, tur arī nav pievienotas liekas taukvielas. Un smalkās citrona un piparmētras notis... mmmmm... neuzbāzīgas, bet piešķir dikti feinas garšas nianses. Biezpiens nemaz nav jūtams, tikai ļoti maiga vistas gaļas garša." Savu gardo vistas–biezpiena kotletīšu recepti komentē bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus un ķiplokus nomizo. Citronam norīvē mizu.

    Samaļ gaļu ar sīpoliem un ķiplokiem. Samaisa ar biezpienu, olu, sāli, pipariem, citrona miziņu un smalki sagrieztu piparmētru ( ja nav svaigas piparmētras, to var aizstāt ar saberztām kaltētām piparmētru lapiņām).

    Veido nelielas kotletītes un izvieto uz cepamās plāts, kas ieziesta ar eļļu.

    Cep 200°C kādas 40-45 minūtes, līdz kotletes ir kļuvušas skaisti brūnas.

    Gards, ka nenoēsties!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form