Sulīgi vistas gabaliņi ar papriku aromātiskā tomātu mērcē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji

Ātri pagatavojams vakariņu ēdiens – sulīgi vistas gabaliņi ar papriku un sīpoliem, sautēti sulīgā, viegli pikantā tomātu mērcē. Šķipsna kumina (vari izmantot arī ķimenes) piešķirs šim vienkāršajam ēdienam vēl bagātīgāku garšu un aromātu.

Vistas filejas sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo, sagriež lielos gabalos. Papriku sagriež daivās.

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties kuminu, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus, kad tie sāk kļūt caurspīdīgi pievieno vistas flejas gabaliņus un, ik pa laikam apmaisot, cep 4–5 minūtes. Tad pievieno papriku, kurkumu, sāli un turpina cept vēl 3–4 minūtes.

Pa to laiku gatavo mērci. Blenderī liek visas sastāvdaļas, pievieno laima sulu, rīvētu laima miziņu un maļ, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

Pārlej mērci pannas saturam, izmaisa un uz nelielas uguns sautē ēdienu vēl 5 minūtes.

Pasniedz ar karoti bezpiedevu jogurta un kapātiem zaļumiem, kā piedevas izvēloties rīsus, kuskusu vai bulguru.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form