Sulīgi vistas gabaliņi ar papriku aromātiskā tomātu mērcē
Foto: Shutterstock
3.6667 3
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
2-3
2-3 vistas filejas
vistas filejas
1
1 sīpols
sīpols
1
1 paprika
paprika
1/3 TK
1/3 TK kurkuma
kurkuma
1 TK
1 TK kumins
kumins
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Mērcei
500 ml
500 ml konservēti tomāti
konservēti tomāti
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1/2
1/2 čili pipars
čili pipars
1
1 laims
laims
1 sauja
1 sauja kinza vai pētersīļi
kinza vai pētersīļi
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Indiešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ātri pagatavojams vakariņu ēdiens – sulīgi vistas gabaliņi ar papriku un sīpoliem, sautēti sulīgā, viegli pikantā tomātu mērcē. Šķipsna kumina (vari izmantot arī ķimenes) piešķirs šim vienkāršajam ēdienam vēl bagātīgāku garšu un aromātu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas filejas sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo, sagriež lielos gabalos. Papriku sagriež daivās.

    Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties kuminu, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus, kad tie sāk kļūt caurspīdīgi pievieno vistas flejas gabaliņus un, ik pa laikam apmaisot, cep 4–5 minūtes. Tad pievieno papriku, kurkumu, sāli un turpina cept vēl 3–4 minūtes.

    Pa to laiku gatavo mērci. Blenderī liek visas sastāvdaļas, pievieno laima sulu, rīvētu laima miziņu un maļ, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

    Pārlej mērci pannas saturam, izmaisa un uz nelielas uguns sautē ēdienu vēl 5 minūtes.

    Pasniedz ar karoti bezpiedevu jogurta un kapātiem zaļumiem, kā piedevas izvēloties rīsus, kuskusu vai bulguru.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form