Sulīgie aveņu un mandeļu mafini
Foto: DELFI
3.8333 6
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. banāns
banāns
1 gab.
1 gab. ola
ola
100 g
100 g jogurts
jogurts
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
naža gals
naža gals vaniļa
vaniļa
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
100 g
100 g milti (labi garšos auzu vai griķu milti)
milti (labi garšos auzu vai griķu milti)
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
naža gals
naža gals soda
soda
70 g
70 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
2 saujas
2 saujas avenes (var izmantot arī saldētas)
avenes (var izmantot arī saldētas)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Ja arī tev par mafiniem ir aizspriedumi, ka tie ir sausi, pagatavo šos un tavas domas mainīsies. Sulīgi, pateicoties svaigajām avenēm, saldi no banāniem un patīkami kraukškīgi mandeļu skaidiņu dēļ.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ar dakšiņu saspaidi vai sablendē banānu, liec masu bļodā ar olu, jogurtu un ar putojamo slotiņu samaisi.

    Pievieno cukuru, vaniļu, sāli, miltus, cepamo pulveri un sodu, visu viendabīgi iemaisot.

    Beigās viegli iecilā mandeļu skaidiņas ar avenēm.

    Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Pa to laiku mafinu pannā saliec papīra formas* un iepildi mīklu tajās, aizņemot aptuveni 1/3 no tilpuma.

    Cep mafinus aptuveni 15-20 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Izņem pannu, atstājot mafinus atdzist iedobītēs un tikai tad tās izņem ar nazīša palīdzību, lai nesaplacinātu formu.

    *No šī mīklas daudzuma sanāks 10-12 mafini, atkarībā no pannas izmēra.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form