Sulīgie mafini ar upenēm no saldētavas
Foto: Shutterstock
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
260 g
260 g milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
120 g
120 g sviests
sviests
300 g
300 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
300 g
300 g paniņas vai kefīrs
paniņas vai kefīrs
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
2-3 saujas
2-3 saujas saldētas upenes
saldētas upenes
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu ko tādu, kam ikdienā neatliek laika. Šie sulīgie mafini ar skābajām ogām uz kārā zoba labi garšos tējas pauzē vai noderēs saldam noslēgumam kādā nesteidzīgā ēdienreizē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc bļodā miltus ar cepamo pulveri.

    Mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) puto ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas, tad kefīru vai paniņas un iesijā miltu maisījumu. Visu samaisa, līdz izveidojusies viendabīga mīkla. Pievieno mīklai sarīvētu citrona miziņu un sulu no pus citrona.

    Mafinu papīra formiņas saliek mafinu pannā. Mīklu pilda papīra trauciņos ar karoti, aizņemot divas trešdaļas no formas. Katrā formiņā iespiež mīklā dažas tikko no saldētavas izņemtas upenes.

    Cep 20 minūtes 180 grādos. No šī daudzuma sanāks 24 kēksiņi.

    Tags

    Mafini Cepamais pulveris Citroni Cukurs Milti Olas Sviests Upenes Vaniļas cukurs Mafini
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form