Sulīgie rabarberu mafini
Foto: Shutterstock
3.4000 15
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
130 g
130 g milti
milti
100 g
100 g cukurs
cukurs
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK malts kanēlis
malts kanēlis
naža gals
naža gals soda
soda
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
100 ml
100 ml skābais krējums
skābais krējums
100 g
100 g sviests
sviests
2 gab.
2 gab. olas
olas
150-200 g
150-200 g rabarberi
rabarberi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Gards un uz mēles kūstošs gardums, ko patīkami atsvaidzina vasaras garša - rabarberu gabaliņi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā ar dakšiņas palīdzību sajauc visas sausās sastāvdaļas.

    Atsevišķā bļodā saputo olas, pievieno skābo krējumu, iemaisa izkausētu sviestu. Ar putojamo slotiņu maisa, līdz sviests iejaucies.

    Slapjās sastāvdaļas pamazām lej klāt sausajām lielajā bļodā un ar silikona lāpstiņu vai koka karoti rūpīgi iemaisa. Mīklai jāsanāk viendabīgai un pabiezai.

    Nomizo un mazākos gabaliņos sagriež rabarberus. Pievieno tos mīklai un iemaisa.

    Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

    Mafinu pannā ieklāj papīra formas* un ar saldējuma karoti vai lielo ēdamkaroti lej mīklu katrā formā, aizņemot 2/3.

    Cep aptuveni 20 minūtes, līdz mafini uzpūtušies un vidus ir izcepies. To pārbauda, iedurot kociņu – ja tas iznāk ar pielipušu, slapju mīklu, tie vēl nav izcepušies.

    *No šī daudzuma vajadzētu sanākt 12 mafiniem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form