Foto: No privātā arhīva

Garšīgi, sulīgi un kraukšķīgi – tādi ir vistas nageti, ko pārbaudījusi un iesaka @egitasvirtuve, bloga egitasvirtuve.lv veidotāja. Par savu blogu viņa saka: blogs kā personīgā recepšu klade!

Šoreiz recepte, ko par labu atzinuši arī Egitas puikas: vistas nageti. Garšos visiem, jo kā var negaršot sulīga vistiņa kraukšķīgā mētelītī?

40Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gvistas fileja200 mlpaniņas vai skābs krējums200 gnesaldinātas brokastu pārslas1 TKsāls0.5 TKpipari

Sagatavošana

1

Vistas fileju sagriež šķērsām, veidojot divu trīs kumosu izmēra gabaliņus. Ievieto lēzenā bļodā un pārlej ar paniņām vai iemaisa krējumā. Liek ledusskapī vai citā vēsā vietā vismaz uz 15 minūtēm. Var atstāt pamarinēties arī visu dienu – vistiņa kļūs tikai sulīgāka un kusīs uz mēles!

2

Sasmalcina brokastu pārslas un ieber lielā traukā. Sāli un piparus sajauc atsevišķā traukā.

3

Vistas filejai nolej liekās paniņas vai krējumu un sajauc tās ar sāls+pipari maisījumu.

4

Sagatavo divas cepamās plātis. Ja ir pieejamas tādas, kas ir ar nepielīpošo pārklājumu, papildu taukvielas nebūs nepieciešamas. Ja pannas ir parastās – būs jāizpūš ar "non-stick" aerosolu vai jāapsmērē ar olīveļļu.

5

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C.

6

Vistas gabaliņus pa vienam ierok sasmalcinātajās brokastu pārslās, nedaudz paviļā un pēc tam kārto uz pannām.

7

Cep vidējā cepeškrāsns plauktā 13 minūtes. Izceptas atdzesē uz restes, kārto traukā un pasniedz ar kādu pikantu mērci.

Lai kraukšķīgi un garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!