Sulīgs piparkūku kēkss no bezglutēna mīklas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ziemai piestāvošs, sulīgs bezglutēna mīklas kēkss, kas cepoties piepildīs māju ar siltu un kārdinošu aromātu.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko kēksa veidni.

Bļodā ber miltus, ingvera pulveri, kanēli, maltu muskatriekstu, sāli un cepamo pulveri.

Katliņā lej brūno cukura sīrupu, pievieno tam ābolu biezeni, medu, ūdeni un eļļu. Visu samaisa un uzkarsē, iemaisa čia sēklas. Karsto masu maisot lej klāt mīltu maisījumam, turpina maisīt, līdz mīkla ir viendabīga.

Atdzesē mīklu 5 minūtes, tad pievieno un iekuļ olu.

Lej masu kēksa veidnē, nolīdzina ar silikona lāpstiņu vai samitrinātu karoti, liek krāsnī uz 25 minūtēm. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti – ja tas, iedurts kēksā, ārā izvilkts ir sauss, kēkss ir gatavs.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form