Sulīgs vistas šašliks superātrā marinādē
Foto: DELFI
2.8571 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Grilēšanas sezonai mūsu mājās nav ne atklāšanas, ne noslēguma, jo grilēt, izvēloties piemērotu ekipējumu, var arī ziemā, vien īpaši sliktos laikapstākļos šim nolūkam izmantojot kamīnu. Laika gaitā ir pārbaudītas ļoti daudzas receptes, bet tikai dažas no tām ir guvušas visu mājinieku nedalītu atzinību. Viens no šādiem ēdieniem ir vistu šķiņķīšu šašliks superātrajā marinādē – ar pārliecību varu apgalvot, ka gaļas marinēšanai būs nepieciešams vien tik ilgs laiks, līdz iekurināsi grilu, bet rezultāts noteikti tev neliks vilties.

Iekurinu grilu. Kad tas paveikts, dodos uz virtuvi un katru šķiņķi sagriežu divās daļās. Gaļu lieku bļodā.

Sulīgs vistas šašliks superātrā marinādē
Foto: DELFI

Gatavoju marinādi. Lieku blenderī zaļumus (šis ir ideāls veids, kā izmantot zaļumu kātus), nomizotu, ceturtdaļās sagrieztu sīpolu (es izmantoju vienu tiešām lielu sīpolu, bet, ja sīpoli ir mazāka izmēra, tad marinādei būs vajadzīgas 2-3 galviņas) un visu pārleju ar ūdeni.

Sulīgs vistas šašliks superātrā marinādē
Foto: DELFI

Smalcinu līdz viendabīgai putrveida konsistencei. Pārleju gaļu ar marinādi, ar rokām rūpīgi iemasēju marinādi gaļā, līdz gaļas gabaliņi kļūst gaišāki, reaģējot ar etiķi.

Sulīgs vistas šašliks superātrā marinādē
Foto: DELFI

Tici vai ne, bet gaļa jau ir gatava vēršanai uz iesmiem un grilēšanai.

Sulīgs vistas šašliks superātrā marinādē
Foto: DELFI

Apcep šašliku virs karstām oglēm, ik pa laikam grozot iesmiņus un neļaujot gaļas gabaliņiem cepties pārāk strauji un piedegt, lai tie nezaudētu sulīgumu. Kad gabaliņi kļuvuši zeltaini un ir teju gatavi, pārslaku tos ar bļodā palikušo marinādi un turpinu cept, līdz gaļa ir gatava – šādi šasliks būs īpaši sulīgs un aromātisks.

Sulīgs vistas šašliks superātrā marinādē
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form