Supersierīgā siera mīklas ķiplokmaize nesteidzīgām brokastīm
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
90 g
90 g milti
milti
280 g
280 g rīvēts mocarellas siers (var izmantot jebkuru labi kūstošu sieru)
rīvēts mocarellas siers (var izmantot jebkuru labi kūstošu sieru)
0.5 TK
0.5 TK Provansas garšvielas
Provansas garšvielas
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 ĒK
1 ĒK cepamais pulveris
cepamais pulveris
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
1 gab.
1 gab. ola
ola
Virskārtai:
100 g
100 g jebkurš, labi kūstošs siers
jebkurš, labi kūstošs siers
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 ĒK
1 ĒK smalcināti pētersīļi
smalcināti pētersīļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Šī, iespējams, varētu būt sierīgākā siera un ķiploku maize, ko noteikti ir vērts izmēģināt, lai pēc tam ceptu atkal! Garšīga! Recepti noskatījos "Instagram" un nolēmu, ka brīvdienās gribu iepriecināt savu ģimeni. Izdevās!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

    Visas sastāvdaļas, izņemot olu, ieliek bļodā, kas piemērota mikroviļņu krāsnij. Viegli samaisa un liek uz 1 minūti mikroviļņu krāsnī.

    Pēc minūtes karsēšanas bļodas saturu vēlreiz samaisa un liek atkal karsēties – 30 sekundes vai, līdz pilnībā siers izkusis.

    Pievieno olu, pēc tam viegli samaisa, lai pagatavotu siera mīklu.

    Liek uz cepešpannas un veido ķiplokmaizes formu.

    Cep 190 grādu temperatūrā 10 minūtes.

    Tikmēr sagatavo virskārtu: sasmalcina ķiploka daiviņu un samaisa ar mocarellas sieru. Mums ledusskapī bija aizķēries arī atvērts fetas siera iepakojums, piejaucu masai arī to.

    Kad siermaize cepusies 10 minūtes, izņem to no krāsns, uzklāj sagatavoto mocarellu ar ķiplokiem un liek atpakaļ krāsnī – cep 7 minūtes vai līdz siers pakusis un veidojas zeltaina garoziņa.

    Pasniedzot pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem.

    Izbaudiet!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.