Foto: DELFI
Šī, iespējams, varētu būt sierīgākā siera un ķiploku maize, ko noteikti ir vērts izmēģināt, lai pēc tam ceptu atkal! Garšīga! Recepti noskatījos "Instagram" un nolēmu, ka brīvdienās gribu iepriecināt savu ģimeni. Izdevās!
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
90 gmilti280 grīvēts mocarellas siers (var izmantot jebkuru labi kūstošu sieru)0.5 TKProvansas garšvielas1 gab.ķiploka daiviņa1 ĒKcepamais pulveris0.5 TKsāls1 gab.ola100 gjebkurš, labi kūstošs siers1 gab.ķiploka daiviņa1 ĒKsmalcināti pētersīļi

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2

Visas sastāvdaļas, izņemot olu, ieliek bļodā, kas piemērota mikroviļņu krāsnij. Viegli samaisa un liek uz 1 minūti mikroviļņu krāsnī.

3

Pēc minūtes karsēšanas bļodas saturu vēlreiz samaisa un liek atkal karsēties – 30 sekundes vai, līdz pilnībā siers izkusis.

4

Pievieno olu, pēc tam viegli samaisa, lai pagatavotu siera mīklu.

5

Liek uz cepešpannas un veido ķiplokmaizes formu.

6

Cep 190 grādu temperatūrā 10 minūtes.

7

Tikmēr sagatavo virskārtu: sasmalcina ķiploka daiviņu un samaisa ar mocarellas sieru. Mums ledusskapī bija aizķēries arī atvērts fetas siera iepakojums, piejaucu masai arī to.

8

Kad siermaize cepusies 10 minūtes, izņem to no krāsns, uzklāj sagatavoto mocarellu ar ķiplokiem un liek atpakaļ krāsnī – cep 7 minūtes vai līdz siers pakusis un veidojas zeltaina garoziņa.

9

Pasniedzot pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļiem.

Izbaudiet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!