Foto: DELFI
Man patīk izmēģināt dažādas internetā atrastas receptes – jo īpaši tad, ja tiek solīts: "Izdosies vienmēr, garšo dievīgi, jums patiks!" Rezultāti mēdz būt dažādi – reizēm jāpiktojas par nejēdzīgi izlietotiem produktiem, bet reizēm nudien ir prieks – jā, tiešām vienkārši un supergardi! Šis saldējums ir veiksmīgo eksperimentu kategorijā – tikai trīs sastāvdaļas, izdodoties vienmēr, nav nepieciešama saldējuma mašīna. Protams, ka bija jāizmēģina!
150Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 citrons400 mltrekns skābs krējums240 mliebiezinātais piens ar cukuru

Sagatavošana

1

Viss, kas nepieciešams – vidēji liels citrons, trekns skābais krējums un iebiezinātais piens ar cukuru. Un blenderis. Pagatavošanai nav nepieciešama speciāla saldējuma ierīce, kā arī saldēšanas laikā masa nav ik pa laikam jāapmaisa, kā tas nereti mēdz būt citās receptēs – katrā ziņā mūsmājās nekas netika maisīts – ledus pārslas gatavajā saldējumā netika novērotas.

2

Vispirms filē citronu – nogriež mizu un ar asu nazi izgriež mīkstumu (ja šķiet, ka nepieciešama video pamācība šim darbiņam, noskaties video), ko liek blendera traukā.

3

Citrona mīkstumam pievieno skābo krējumu un iebiezināto pienu – visu kuļ, līdz citrons ir pilnībā izšķīdis.

4

Topošā saldējuma masu lej trauciņā un liek saldētavā. Atsvaidzinoši skābens gardums ir gatavs jau pēc pāris stundām (tas, protams, atkarīgs no saldētavas jaudas). Bauda ar pašceptām vafelēm vai tāpat vien!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!