Supervienkāršais citronu saldējums no trīs sastāvdaļām
Foto: DELFI
3.8750 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 citrons
citrons
400 ml
400 ml trekns skābs krējums
trekns skābs krējums
240 ml
240 ml iebiezinātais piens ar cukuru
iebiezinātais piens ar cukuru
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Man patīk izmēģināt dažādas internetā atrastas receptes – jo īpaši tad, ja tiek solīts: "Izdosies vienmēr, garšo dievīgi, jums patiks!" Rezultāti mēdz būt dažādi – reizēm jāpiktojas par nejēdzīgi izlietotiem produktiem, bet reizēm nudien ir prieks – jā, tiešām vienkārši un supergardi! Šis saldējums ir veiksmīgo eksperimentu kategorijā – tikai trīs sastāvdaļas, izdodoties vienmēr, nav nepieciešama saldējuma mašīna. Protams, ka bija jāizmēģina!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Viss, kas nepieciešams – vidēji liels citrons, trekns skābais krējums un iebiezinātais piens ar cukuru. Un blenderis. Pagatavošanai nav nepieciešama speciāla saldējuma ierīce, kā arī saldēšanas laikā masa nav ik pa laikam jāapmaisa, kā tas nereti mēdz būt citās receptēs – katrā ziņā mūsmājās nekas netika maisīts – ledus pārslas gatavajā saldējumā netika novērotas.

    Vispirms filē citronu – nogriež mizu un ar asu nazi izgriež mīkstumu (ja šķiet, ka nepieciešama video pamācība šim darbiņam, noskaties video), ko liek blendera traukā.

    Citrona mīkstumam pievieno skābo krējumu un iebiezināto pienu – visu kuļ, līdz citrons ir pilnībā izšķīdis.

    Topošā saldējuma masu lej trauciņā un liek saldētavā. Atsvaidzinoši skābens gardums ir gatavs jau pēc pāris stundām (tas, protams, atkarīgs no saldētavas jaudas). Bauda ar pašceptām vafelēm vai tāpat vien!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form