Sutināta liellopu gaļa 'Asiņainās Mērijas' mērcē
Foto: Shutterstock
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg liellopa krūšu gabals
liellopa krūšu gabals
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
 
eļļa
eļļa
1
1 selerijas sakne
selerijas sakne
4
4 nelieli sīpoli
nelieli sīpoli
 
daži timiāna zariņi
daži timiāna zariņi
 
daži rozmarīna zariņi
daži rozmarīna zariņi
2
2 lauru lapas
lauru lapas
1,6 kg
1,6 kg kartupeļi
kartupeļi
1
1 liela Savojas kāposta galviņa
liela Savojas kāposta galviņa
50 g
50 g sviests
sviests
 
olīveļļa
olīveļļa
Asiņainās Mērijas mērcei
700 g
700 g tomātu mērce
tomātu mērce
1 ĒK
1 ĒK mārrutki
mārrutki
2 ĒK
2 ĒK Vorčesteras mērce
Vorčesteras mērce
pēc garšas
pēc garšas Tabasco piparu mērce
Tabasco piparu mērce
3 ĒK
3 ĒK degvīns
degvīns
1 ĒK
1 ĒK portvīns
portvīns
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī ēdiena gatavošana aizņem visu dienu, līdz ar to tas būs piemērotāks kādai mierīgai atvaļinājuma dienai, jo, kamēr ēdiens cepeškrāsnī, var apdarīt citus mājas darbus. Lai gan gatavošanas process ir ilgs, tas ir ļoti vienkāršs, jo galveno darbu padara cepeškrāsns.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 130ºC. Čuguna katlu vai citu cepeškrāsnij piemērotu katlu liek uz plīts virsmas un uz vidējas uguns sakarsē karstu, nedaudz tajā ielejot eļļu.

    Tikmēr gaļas gabalu bagātīgi iesmērē ar sāli un pipariem (šo darbu var izdarīt jau iepriekšējā vakarā un gaļu atstāt ledusskapī sālīties visu nakti). Gaļu no visām pusēm apbrūnina karstajā katlā. Ja gaļa sālījusies visu nakti, to pirms apcepšanas virtuves papīra dvielī apslauka sausu.

    Kamēr gaļa apbrūninās, selerijas saknei apgriež mizas un sagriež palielos gabalos (apmēram 5 cm). Sīpolus nomizo un sagriež četrās daļās. Izņem gaļu no katla, karstajās taukvielās liek sagrieztos dārzeņus un apmaisot cep apmēram 5 minūtes.

    Tikmēr bļodiņā samaisa "Asiņainās Mērijas" mērci, sajaucot visas sastāvdaļas. Mērci lej pāri apceptajiem dārzeņiem. Katlā liek atpakaļ arī gaļu. Sasien ar virtuves aukliņu garšaugu slotiņu (timiānu ar rozmarīnu), lai vēlāk to būtu vieglāk izņemt no katla. Garšaugu slotiņu un lauru lapas liek katlā.

    Visu strauji uzvāra, noņem no uguns. Uzliek katlam vāku vai foliju salocītu vairākās kārtās un liek cepeškrāsnī. Gaļu sutina 5 - 6 stundas, līdz tā sadalās pa šķiedrām. Tikmēr nomizo kartupeļus, noglabā bļodā ar ūdeni. Sagriež gabaliņos kāpostu.

    Apmēram 45 minūtes, pirms gaļa solās būt gatava, katlā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un kāpostus. Nosedz ar vāku un turpina sutināt, līdz kartupeļi un kāposti gatavi. Ja nepieciešams, mērcei nedaudz pievieno verdošu ūdeni.

    Pasniedzot gaļu ar dakšu saplēš šķiedrās.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form