Veselīga un garšīga kūka svētku galdam. Šī recepte ir piemērota arī cukura diabēta slimniekiem, iesaka uztura speciāliste Liene Sondore.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
PAMATNEI:300 gcepumi100 gsviests SIERA MASAI:540 gvājpiena biezpiens150 mlsaldais krējums3 olas100 gcukurs1 TKvaniļas cukurs rīvēta citrona miziņa

Sagatavošana

1

Cepumus ar blenderi saberž līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem, un samaisa kopā. Tortes veidni (24 cm diametrs) izklāj ar cepamo papīru.

2

Iegūto masu ar rokām izlīdzina pa tortes veidni – gan izklājot pamatni, gan malas. Mīklu ir kārtīgi jāpiespiež pie veidnes dibena un malām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai, un cep 5–10 minūtes. Tad veidni izņem no krāsns un ļauj atdzist.

3

Biezpienu samaisa kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvēto citrona miziņu un olām.

4

Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno siera masai.

5

Sagatavoto krēma masu ielej cepumu mīklas groziņā, veidni liek krāsnī ~uz 50–60 minūtēm. Cep 150°C temperatūrā.

6

Kad kūka gatava, to izņem no krāsns un atstāj dzesēties. Kūku sagriež, kad tā atdzisusi, lai gabaliņi stingri turas kopā.

Vienā porcijā – 289 kcal; olbaltumvielas - 12,56; tauki – 16,51; ogļhidrāti - 22,78

Recepti sagatavojusi uztura speciāliste Liene Sondore un jautājumu un atbilžu portāls par veselību www.msdpacientiem.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!