Svaigais Līgo siers, kas izdodas vienmēr
Foto: Shutterstock
2.1667 12
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6 l
6 l piens
piens
3
3 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
500 ml
500 ml kefīrs
kefīrs
pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • "Šī ir viena no vieglāk pagatavojamām Jāņu siera receptēm, kas izdodas vienmēr! Pat, ja nekad neesi gatavojis sieru, izmēģini! Iespējams, šie ir tieši tie Jāņi, kurus tu atcerēsies kā reizi, kad ciemiņus pamieloji ar gardu paša sietu sieru," pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Druka-Smalkā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu liek karsēt, pieber sāli pēc garšas un ķimenes.

    Kad piens sāk pacelties, putot, pielej kefīru, pievieno viegli sakultas olas un sviestu.

    Patur uz uguns un maisa, līdz sāk atdalīties biezpiens un sūkalas, tad nokāš.

    Ja ar kefīra skābumu nepietiek, lai piens saietu biezpienā, tad pievieno šķipsnu citronskābes vai citrona sulas. Līga Druka - Smalkā

    Liek marlē, aizsien un liek zem sloga uz pāris stundām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form