Svaigais Līgo siers, kas izdodas vienmēr
Foto: Shutterstock
1.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
500 ml
pēc garšas

"Šī ir viena no vieglāk pagatavojamām Jāņu siera receptēm, kas izdodas vienmēr! Pat, ja nekad neesi gatavojis sieru, izmēģini! Iespējams, šie ir tieši tie Jāņi, kurus tu atcerēsies kā reizi, kad ciemiņus pamieloji ar gardu paša sietu sieru," pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Druka-Smalkā.

Pienu liek karsēt, pieber sāli pēc garšas un ķimenes.

Kad piens sāk pacelties, putot, pielej kefīru, pievieno viegli sakultas olas un sviestu.

Patur uz uguns un maisa, līdz sāk atdalīties biezpiens un sūkalas, tad nokāš.

Ja ar kefīra skābumu nepietiek, lai piens saietu biezpienā, tad pievieno šķipsnu citronskābes vai citrona sulas. Līga Druka - Smalkā

Liek marlē, aizsien un liek zem sloga uz pāris stundām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form