Šveices siera fondī
Foto: Shutterstock
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g siers Gauda
siers Gauda
300 g
300 g siers Emental
siers Emental
250 g
250 g baltvīns
baltvīns
0.5 ĒK
0.5 ĒK citrona sula
citrona sula
1 ĒK
1 ĒK kartupeļu milti
kartupeļu milti
40 g
40 g ķiršu degvīns
ķiršu degvīns
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
malti baltie pipari
malti baltie pipari
 
muskatrieksts
muskatrieksts
0.5 glāze
0.5 glāze ūdens
ūdens
2 gab.
2 gab. franču maize
franču maize
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Fondī
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šveices siera fondī piedevām var pasniegt olīvas, marinētus dārzeņus, svaigu dārzeņu salātus vai pikantu šķiņķi, salami desu vai zivi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķiploku notīra, pārgriež uz pusēm un ar to ierīvē fondī katlu. Abu šķirņu sierus smalki sarīvē un kopā ar vīnu un citrona sulu vai 3 ēdamkarotēm baltvīna etiķi liek fondī katlā.

    Katlu novieto uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, sieru izkausē.

    Kartupeļu cieti izmaisa ūdenī, pievieno siera masai un uzvāra, tad pielej degvīnu, pieber piparus un muskatriekstu.

    Lai siera masu uzturētu siltu, to liek uz fondī statīva un silda. Maizi sagriež vai salauž gabalos.

    Iesūtīja: negro

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form