120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
3.5 glāzesmilti1 glāzeūdens vai piens20 graugs50 gsviests0.5 TKsāls eļļa500 gtrekna jēra gaļa2 gab.sīpoli0.5 glāzeūdens malti melnie pipari sāls
Sagatavošana
1
Mīkla: raugu izkausē siltā pienā vai ūdenī. Piejauc cukuru, sāli, miltus, iejauc mīklu un siltā vietā raudzē 1 - 2 stundas.
2
Pildījums: gaļu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ūdeni, piparus un sāli. Samaisa. No masas izgatavo kotletes (gaļas bumbiņu savirpina rokās, apviļā miltos) un apcep uz pannas no katras puses 2 minūtes.
3
Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādos gabaliņos. Gabaliņus saveļ bumbiņās. Bumbiņas liek uz paplātes un siltā vietā atstāj uzrūgt.
4
Uzrūgušus saplacina (ar plaukstu piespiež), liek kotleti, malas aizspiež.
5
Belašus iegremdē verdošā eļļā un cep no abām pusēm.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit