Sviesta mīklas belaši ar jēra gaļas pildījumu
Foto: Shutterstock
3.1429 7
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3.5 glāzes
3.5 glāzes milti
milti
1 glāze
1 glāze ūdens vai piens
ūdens vai piens
20 g
20 g raugs
raugs
50 g
50 g sviests
sviests
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
 
eļļa
eļļa
Pildījumam:
500 g
500 g trekna jēra gaļa
trekna jēra gaļa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
0.5 glāze
0.5 glāze ūdens
ūdens
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
 
sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Dažādas mīklas
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Belaši no sviesta mīklas ar jēra gaļas pildījumu – kūst uz mēles!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkla: raugu izkausē siltā pienā vai ūdenī. Piejauc cukuru, sāli, miltus, iejauc mīklu un siltā vietā raudzē 1 - 2 stundas.

    Pildījums: gaļu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ūdeni, piparus un sāli. Samaisa. No masas izgatavo kotletes (gaļas bumbiņu savirpina rokās, apviļā miltos) un apcep uz pannas no katras puses 2 minūtes.

    Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādos gabaliņos. Gabaliņus saveļ bumbiņās. Bumbiņas liek uz paplātes un siltā vietā atstāj uzrūgt.

    Uzrūgušus saplacina (ar plaukstu piespiež), liek kotleti, malas aizspiež.

    Belašus iegremdē verdošā eļļā un cep no abām pusēm.

    Iesūtīja: Ieva

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form