
Belaši no sviesta mīklas ar jēra gaļas pildījumu – kūst uz mēles!
Mīkla: raugu izkausē siltā pienā vai ūdenī. Piejauc cukuru, sāli, miltus, iejauc mīklu un siltā vietā raudzē 1 - 2 stundas.
Pildījums: gaļu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ūdeni, piparus un sāli. Samaisa. No masas izgatavo kotletes (gaļas bumbiņu savirpina rokās, apviļā miltos) un apcep uz pannas no katras puses 2 minūtes.
Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādos gabaliņos. Gabaliņus saveļ bumbiņās. Bumbiņas liek uz paplātes un siltā vietā atstāj uzrūgt.
Uzrūgušus saplacina (ar plaukstu piespiež), liek kotleti, malas aizspiež.
Belašus iegremdē verdošā eļļā un cep no abām pusēm.
Iesūtīja: Ieva