Kartupeļu pīrāgs ar sviesta pupiņām un šķiņķi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g smilšu mīkla
smilšu mīkla
300 g
300 g cūkgaļas šķiņķis (šķēlītēs)
cūkgaļas šķiņķis (šķēlītēs)
200-250 g
200-250 g sviesta pupiņas
sviesta pupiņas
4-6
4-6 sīpolloki
sīpolloki
300 g
300 g jaunie kartupeļi (vārīti)
jaunie kartupeļi (vārīti)
1
1 ola
ola
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
Piederumi:
 
25cm liela pīrāga forma vai apaļš cepamais trauks
25cm liela pīrāga forma vai apaļš cepamais trauks
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Arī šāda var būt vasarīgi sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte – mīklas pīrāgs, kas pildīts ar jaunajiem kartupeļiem, garda šķiņķa šķēlītēm un blanšētām pupiņām. Garšīgi un nemaz nav sarežģīti! Veģetāru šo pīrāgu vari padarīt aizstājot šķiņķi ar, piemēram, gailenēm vai šampinjoniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzsilda līdz 200oC. Uz cepeškrāsns apakšējām restītēm atstāj cepamo pannu, lai tā uzkarstu.

    Ņem aptuveni 200 g smilšu mīklas, saveļ bumbā, un pēc tam plāni izrullē aplī, kas nosegtu pīrāga formas pamatni.

    Mīklu rūpīgi izklāj un tai pa virsu, pīrāga pamatnē, liek šķiņķa šķēlītes. Pēc tam pāri liek divas minūtes novārītas sviesta pupiņas.

    Kad tas izdarīts, pārkaisa sasmalcinātas jauno sīpolu šķēlītes. Apkaisa ar garšvielām.

    Pēc tam liek beidzamo pīrāga kārtu – vārītu jauno kartupeļu šķēlītes.

    Ņem atlikušo smilšu mīklas daļu, saveļ bumbā un izrullē aplī.

    Pirms pīrāgam liek virskārtu, sakuļ olu, kurā iecilā saldo krējumu, un olas un krējuma masu vienmērīgi pārlej pīrāga pildījumam.

    Pīrāgam pa virsu liek mīklas cepurīti, cieši noslēdz maliņas un nogriež lieko mīklu.

    No mīklas atgriezumiem var veidot dažādas formas rotājumus (pēc patikas), ko liek uz mīklas cepurītes.

    Pīrāgu liek cepeškrāsnī uz cepamās pannas, kas atstāta uz zemākajām restītēm. Cep 45-50 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaina.

    Kad pīrāgs gatavs, ņem laukā no cepeškrāsns un nedaudz atdzesē. Pasniedz sagrieztu šķēlēs.

    Lai labi garšo!

    Tasty.lv padoms: šķiņķa vietā vari izmantot ceptas vistas filejas šķēlītes, kas, piemēram, palikušas no iepriekšējā vakara maltītes. Bet sviesta pupiņu vietā vari izmantot zaļās pākšu pupiņas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form