Tako laiviņas ar malto gaļu, papriku, kukurūzu un sarkanajām pupiņām
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
tako laiviņas
tako laiviņas
 
paprika
paprika
 
konservēta kukurūza
konservēta kukurūza
 
sarkanās pupiņas
sarkanās pupiņas
 
maltā gaļa
maltā gaļa
 
tako garšvielu maisījums
tako garšvielu maisījums
 
siers
siers
 
eļļa (cepšanai)
eļļa (cepšanai)
 
salātlapas
salātlapas
Gvakamolei
 
avokado
avokado
 
sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
 
tomāts
tomāts
 
laima sula
laima sula
 
sāls (pēc garšas)
sāls (pēc garšas)
 
pipari (pēc garšas)
pipari (pēc garšas)
 
citronpipari
citronpipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Gaļas ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī tako recepte ir klasiskā Tex-Mex stila tako versija, ar kuru izauga daudzi amerikāņi: tako garšvielu maisījumā cepta maltā gaļa, kas iepildīta kraukšķīgās tako laiviņās ar papildu pildījumu: salātlapu, sieru, papriku, kukurūzu un pupiņām. Visu noslēdzot ar gvakamoli! Ar tako var paveikt tik daudz. Tas ir vienkāršs ēdiens, taču tam ir vieta radošumam. Atceries, lai izveidotu savu sapņu tako recepti, vari pievienot jebkuras citas sastāvdaļas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo gvakamoli: sasmalcina avokado, pievieno sīki sakapātus sīpolus, tomātiņus, laima sulu, sāli, piparus, citronpiparus (pēc garšas visas garšvielas). Ja gribas – arī kinzu. Nenobīsties par to, ka gvakamole kā jau gvakamole jau pēc pāris minūtēm kļūs brūna – garšu tas nemainīs. Bet bez gvakamoles šajā receptē nav iespējams iztikt, jo citādi tako liksies diktam sausi, ņemot vērā to, ka nav nekādas citas mērcītes.

    Sakarsē pannu ar olīveļļu un liek cepties papriku (ja esi liels tomātmīlis, vari papriku aizvietot ar tomātu, vai arī izmantot gan papriku, gan tomātu, gan pat arī burkānu), pievieno malto gaļu, pievieno tako garšvielu (aptuveni 80 procentus no paciņas). Visu apmaisa un ļauj pacepties.

    Tajā pašā pannā pievieno konservētu kukurūzu un konservētas sarkanās pupiņas. Receptes autore gan tā nedara, bet iesaka: ja šķiet, ka pildījums ir daudz par daudz sauss, var pievienot arī tomātu mērci un ūdeni, lai pildījums kļūtu mitrāks.

    Pirmajā reizē receptes autore cepa tortiljas, bet otrajā reizē sildīja "taco shells" jeb tako laiviņas. Tātad: no sākuma mazliet sasilda laiviņas, lai tās kļūst mīkstākas. Pēc tam pilda maltās gaļas pildījumu laiviņās un pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī 160 grādos 3-5 minūtes pasildīties, lai siers izkustu.

    Ja ir vēlme, iekšā liek kādu salātlapiņu, pa virsu krāmē gvakamoli.

    Tako laiviņas ar malto gaļu, papriku, kukurūzu un sarkanajām pupiņām
    Foto: Privātais arhīvs

    Ja gadījumā beidzas gvakamole, bet tako vēl ir, var izmēģināt gvakamoles vietā izmantot krējumu, jo meksikāņu ēdienos to mēdz likt kā "mērcīti". Arī tad nebūs slikti!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.