Foto: Privātais arhīvs
Šī tako recepte ir klasiskā Tex-Mex stila tako versija, ar kuru izauga daudzi amerikāņi: tako garšvielu maisījumā cepta maltā gaļa, kas iepildīta kraukšķīgās tako laiviņās ar papildu pildījumu: salātlapu, sieru, papriku, kukurūzu un pupiņām. Visu noslēdzot ar gvakamoli! Ar tako var paveikt tik daudz. Tas ir vienkāršs ēdiens, taču tam ir vieta radošumam. Atceries, lai izveidotu savu sapņu tako recepti, vari pievienot jebkuras citas sastāvdaļas!
30Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

tako laiviņas paprika konservēta kukurūza sarkanās pupiņas maltā gaļa tako garšvielu maisījums siers eļļa (cepšanai) salātlapas GVAKAMOLEI: avokado sarkanais sīpols tomāts laima sula sāls (pēc garšas) pipari (pēc garšas) citronpipari

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo gvakamoli: sasmalcina avokado, pievieno sīki sakapātus sīpolus, tomātiņus, laima sulu, sāli, piparus, citronpiparus (pēc garšas visas garšvielas). Ja gribas – arī kinzu. Nenobīsties par to, ka gvakamole kā jau gvakamole jau pēc pāris minūtēm kļūs brūna – garšu tas nemainīs. Bet bez gvakamoles šajā receptē nav iespējams iztikt, jo citādi tako liksies diktam sausi, ņemot vērā to, ka nav nekādas citas mērcītes.

2

Sakarsē pannu ar olīveļļu un liek cepties papriku (ja esi liels tomātmīlis, vari papriku aizvietot ar tomātu, vai arī izmantot gan papriku, gan tomātu, gan pat arī burkānu), pievieno malto gaļu, pievieno tako garšvielu (aptuveni 80 procentus no paciņas). Visu apmaisa un ļauj pacepties.

3

Tajā pašā pannā pievieno konservētu kukurūzu un konservētas sarkanās pupiņas. Receptes autore gan tā nedara, bet iesaka: ja šķiet, ka pildījums ir daudz par daudz sauss, var pievienot arī tomātu mērci un ūdeni, lai pildījums kļūtu mitrāks.

4

Pirmajā reizē receptes autore cepa tortiljas, bet otrajā reizē sildīja "taco shells" jeb tako laiviņas. Tātad: no sākuma mazliet sasilda laiviņas, lai tās kļūst mīkstākas. Pēc tam pilda maltās gaļas pildījumu laiviņās un pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru. Liek cepeškrāsnī 160 grādos 3-5 minūtes pasildīties, lai siers izkustu.

5

Ja ir vēlme, iekšā liek kādu salātlapiņu, pa virsu krāmē gvakamoli.

Foto: Privātais arhīvs
6

Ja gadījumā beidzas gvakamole, bet tako vēl ir, var izmēģināt gvakamoles vietā izmantot krējumu, jo meksikāņu ēdienos to mēdz likt kā "mērcīti". Arī tad nebūs slikti!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!